Gemeente Amsterdam



---

I amsterdam City Card sleutel voor bezoekers in 2011

3 januari 2011
-
De I amsterdam City Card van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) is voor 2011 uitgebreid met diverse attracties. Bezoekers van Amsterdam krijgen met deze kaart nu ook gratis toegang tot Museum Het Grachtenhuis, het Molenmuseum en diverse molens op de Zaanse Schans.

Nieuw is ook de korting van 25 procent op attracties als de XtraCold Icebar, duurzame Segway Tours en de VIP Watertaxi Amsterdam. Vanaf 2011 krijgen houders van de city card bovendien bijzondere insider-tips van enthousiaste Amsterdammers. Deze local heroes geven een extra dimensie aan het bezoek. Zo is de I amsterdam City Card de sleutel geworden tot de cultuur van Metropool Amsterdam.

Wat kost de I amsterdam City Card?

I amsterdam City Card De vernieuwde I amsterdam City Card kost voor 24, 48 of 72 uur respectievelijk EUR 39, EUR 49 of EUR 59. Deze kaart biedt vrij toegang tot 36 belangrijke musea in Metropool Amsterdam, alle bus-, tram- en metrolijnen van het GVB en een rondvaart door de grachten. Alleen al met een bezoek aan een paar musea en een grachtenrondvaart zijn de aanschafkosten er al royaal uit. Houders van de I amsterdam City Card krijgen daarnaast 25% korting op tal van andere attracties en restaurants. Het is dan ook niet zo gek dat deze kaart in een aantal jaren is uitgegroeid tot een regelrechte hit bij bezoekers uit binnen- en buitenland. In 2010 werden er bijna 125.000 verkocht, een groei van 25 procent vergeleken met 2009. Ook Nederlandse bezoekers ontdekken steeds vaker het voordeel van de I amsterdam City Card. Deze bestaat uit de city card, een openbaar vervoersticket (GVB) en een vijftalige stadsgids.

Voordeel kan oplopen tot meer dan 125 euro

Andere voordeeltjes van de I amsterdam City Card zijn onder meer een `give away' in warenhuis De Bijenkorf, 50 procent korting op het parkeren bij P&R Amsterdam ArenA, Zeeburg I en II, Gaasperplas en Sloterdijk. Een korting van 25 procent geven House of Bols, het Concertgebouw op `last minute' kaartjes, het Muziekgebouw aan 't IJ op alle concerten, het EYE Film Instituut Nederland op filmvertoningen en MacBike op fietsverhuur. Bij aanschaf van de Card kan het voordeel voor bezoekers oplopen tot meer dan 125 euro per persoon. Bij de Card en het openbaar vervoersbewijs voor 24, 48 of 72 uur hoort een kleurrijk boekje van 150 pagina's in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. De I amsterdam City Card is verkrijgbaar bij de VVV vestigingen van het ATCB in Amsterdam en regio, Gemeente Vervoerbedrijf (GVB), buitenlandse touroperators, diverse Amsterdamse hotels en deelnemende musea en bedrijven. Op internet kan de Card worden besteld via http://www.iamsterdamcard.com/ en diverse sites van reisorganisaties. De I amsterdam City Card is geldig van 1 januari tot en met 31 december 2011.