Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.10 uur

Utrecht, 03-01-2011

Man aangehouden voor heling

HARMELEN Een 52-jarige man uit Harmelen is aangehouden op verdenking van heling.

Een man, wiens fiets op maandag 27 december in Utrecht was gestolen, zag dat zijn fiets op Marktplaats te koop werd aangeboden. Vervolgens deed hij zich voor als koper en ging zondag 2 januari naar het afgesproken adres in Harmelen. Daar bleek het inderdaad te gaan om zijn gestolen fiets en hij seinde de politie in.

De politie stelde een onderzoek in, in de schuurtjes van de verkoper. Zij trof negen fietsen aan die klaarstonden voor de verkoop. Bij het natrekken van de framenummers bleken er twee te zijn gestolen. De ene fiets was gestolen op14 november in Harmelen en de andere op 16 augustus in Utrecht. De 52-jarige man werd aangehouden en in verzekering gesteld. De negen fietsen werden in beslag genomen. Het onderzoek tegen de man wordt voortgezet.

Mannen proberen in te breken

MAARSSEN Drie mannen trachtten zondag 2 januari omstreeks 16.35 uur in te breken in een woning aan Zebraspoor.

De bewoner hoorde geluiden in de achtertuin en zag daar drie mannen staan. Een man had een breekijzer in zijn handen en was bezig met het openbreken van de achterdeur. Toen de mannen de bewoner ontdekten, sloegen zij op de vlucht.

De politie stelde een onderzoek in, maar kon geen spoor meer vinden van de mannen. Een van de mannen had kort donker haar, tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1.80 m. lang. Hij droeg een leren bruine jas en witte sportschoenen. Van de twee andere mannen is maar een summier signalement bekend: beiden hadden donker haar, ongeveer tussen de 20 en 25 jaar en hadden hun hoofden bedekt met iets wits. Een ieder die informatie heeft, wordt gevraagd kontakt op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 politie Maarssen.

Bestuurder onder invloed botst op lichtmast

WILNIS Een 57-jarige bestuurder uit Bacolod(Filippijnen)raakte betrokken bij een ongeval op de Ir.Enschedeweg en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bovendien was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Politiemensen zagen zondag 2 januari omstreeks 01.50 uur dat de man zojuist met zijn bestelauto tegen een lichtmast was gebotst. De man raakte niet gewond. Bij het aanspreken, roken de politiemensen een alcohollucht. Na de positieve blaastest op straat, moest de man mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat hij 770 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man te water?

WOERDEN Bij de politie werd gemeld dat een man vermoedelijk onder invloed van alcohol te water was geraakt op de Rijnstraat.

Politiemensen namen vervolgens op zaterdag 1 januari omstreeks 22.35 uur poolshoogte en zagen dat de 44-jarige man uit Woerden weer op de walkant stond. Hij was inderdaad behoorlijk onder invloed. Volgens een getuige was de man op de Westdam voor zijn auto gesprongen waarbij hij hem ter nauwer nood wist te ontwijken. Al scheldend liep de man via het Stadspark naar de Rijnstraat en besloot het ijs op te gaan. Hij zakte niet door het ijs, maar de getuige stelde wel via 112 de hulpdiensten in kennis.

Juist op het moment dat de dronken man dreigend naar de melder kwam toerennen, was de politie ter plaatse en die rekende de man in. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Poging inbraak auto

MAARSSEN Een bewoner van de Buitenweg meldde dat er was getracht in te breken in zijn auto.

De bewoner hoorde op maandag 3 januari omstreeks 04.25 uur het alarm afgaan van zijn auto. Hij keek uit het raam naar zijn auto en zag nog net twee jongens wegrennen in de richting van de Vecht. Toen de bewoner poolshoogte nam bij zijn auto, zag hij dat er een ruit was vernield, waarop het alarm afging.

De gewaarschuwde politie kamde de wijk uit, maar trof de jongens niet meer aan. Het gaat om een lange blanke jongen, is opvallend mager en droeg een petje. De andere heeft een gezet postuur en droeg donkere kleding. Een ieder die informatie heeft wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie Maarssen via het telefoonnummer 0900-8844.