Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Ledengroei voor ANWB

Den Haag, 3 januari 2011

Het ledental van de ANWB vertoonde het afgelopen jaar een kleine groei van 3999 leden. Daarmee begint de ANWB 2011 met bijna vier miljoen leden. Om precies te zijn 3.970.926 leden. Dat heeft de Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, vanmorgen tijdens zijn nieuwjaarsspeech voor de ANWB-medewerkers bekendgemaakt.

De hoofddirecteur ziet de groei als een bewijs dat de ANWB het afgelopen jaar relevant is gebleven voor haar leden. Op veel terreinen heeft de ANWB betrokkenheid van leden ervaren. De grootschalige deelname aan de ledenpeiling over de kilometerprijs was daar een voorbeeld van. Gedurende het hele jaar was de ANWB Verkeersinformatie goed in de belangstelling. De ANWB Wegenwacht kreeg met name de afgelopen decembermaand veel pechgevallen te verwerken.

De ANWB verwacht een moeilijk jaar, maar verwacht daar goed mee om te kunnen gaan. Het ANWB-magazine Reizen viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan. Ook bij de Wegenwacht gaat dit jaar de vlag uit. Daar wordt het 65-jarig bestaan gevierd. Het ANWB-blad Kampioen besteedt uitgebreid aandacht aan dit jubileum.

De ANWB is een vereniging met bijna 4 miljoen leden, die zich inzet voor de belangen van haar leden op het gebied van vakantie, vrije tijd en mobiliteit. Daarnaast biedt de ANWB een breed assortiment producten, diensten en activiteiten in de sfeer van hulpverlening, reizen, verzekeringen en informatie.

Persdienst ANWB