Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.35 uur

Utrecht, 03-01-2011

Rijden onder invloed

UTRECHT Een man moest zijn rijbewijs inleveren, nadat hij onder invloed in een personenauto reed.

Op zondagmorgen werd rond 06.05 uur op de Nieuwlichtstraat een 21-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholpromillage van 535 ug/l had. Gezien het feit dat de man beginnend bestuurder is, werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

UTRECHT Op zaterdag en zondag zijn verschillende personenautos in brand gestoken. De politie is op zoek naar getuigen.

Op zaterdagavond rond 21.20 uur kreeg de politie melding van een voertuig dat in de brand stond aan de Ondiep-zuidzijde. Eenmaal ter plaatse bleek dat het om twee personenautos ging. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen.

Omstreeks 01.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie melding van een autobrand op de Sparstraat.

Uit onderzoek bleek het in beide gevallen te gaan om brandstichting. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact op nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vernieling

UTRECHT Een man kreeg proces-verbaal na het vernielen van autospiegels.

De politie kreeg omstreeks 18.25 uur de melding dat op de Hondsrug een persoon met een voorwerp tegen autospiegels aan het slaan was. Dankzij dappere getuigen, die achter de man aangelopen zijn, kon de politie de 51-jarige man uit Utrecht aanhouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Autokraak

UTRECHT Een man werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden, nadat hij had geprobeerd in te breken in een auto.

Cameratoezicht zag rond 03.05 uur een man aan een autoportier rommelen op t Goylaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, liep de 46-jarige man uit Utrecht richting de Constant Erzeijstraat en ze hielden hem aan. De man werd ingesloten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag werd het rijbewijs van een man ingevorderd.

Omstreeks 02.30 uur zagen agenten een man rijden op de Vleutenseweg, die opviel door zijn rijgedrag. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholpromillage van 610 ug/l had. De 67-jarige man uit het Friese Bantega werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Wapenbezit

UTRECHT Een man werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor wapenbezit.

Surveillerende agenten zagen op de Hogeweide een man fietsen zonder verlichting. Toen ze de man aanspraken op de verlichting zagen zij dat het ging om een 66-jarige man uit Utrecht die al vaker met de politie in aanraking was geweest. Ze besloten hem te controleren en de agenten troffen een luchtdrukwapen aan in zijn tas. Rond 04.25 uur werd de man aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten en diensthond Caro drie mannen aangehouden na een inbraak.

Rond 00.25 uur kreeg de politie melding van een inbraak op de Abel Tasmanstraat. Er zouden twee mannen aan het inbreken zijn en een andere man zou op de uitkijk staan. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij twee mannen aan die in het bezit waren van inbrekersgereedschap. Tijdens het boeien van de mannen zette één van de twee, een 23-jarige man uit Utrecht, het op een lopen. Verderop stond een agent, met de hond Caro. Hij waarschuwde hem te blijven staan, omdat hij anders de hond zou inzetten. De man nam de gok en rende verder. Caro werd ingezet en hield de man vakkundig aan op de Van De Boschstraat, door hem te bijten in zijn arm en zij. Op het politiebureau zijn de verwondingen van de man behandeld door een dokter.

De andere man, een 28-jarige man uit Utrecht, bleef rustig staan en werd aangehouden.

Een derde man werd ook aangehouden, omdat hij mogelijk op de uitkijk had gestaan. Dit was tevens een Utrechtenaar, hij is 25 jaar.

De mannen werden ingesloten voor verhoor en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De 25-jarige man is weer heengezonden, de andere twee zitten nog vast.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Twee inbrekers zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden.

De politie kreeg om 02.40 uur een melding van een verdachte situatie in de omgeving van de Valetonlaan. Agenten gingen met behulp van het signalement op zoek naar de mannen. Een 29-jarige man uit Utrecht werd aangehouden op de Katpeynlaan. De andere verdachte, een 44-jarige man z.v.w.o.v., is op het Kouwerplantsoen aangehouden. De twee mannen zijn ingesloten voor verhoor. De man uit Utrecht is heengezonden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De andere man zit nog vast.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond werden drie autokrakers aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt werden.

Rond 22.50 uur zagen medewerkers van cameratoezicht, dat er een autokraak gepleegd werd op de Bernadottelaan. Een viertal jongens was bezig in te breken in een auto. Toen agenten ter plaatse kwamen, gingen de jongens ervandoor. Na een korte achtervolging konden drie jongens van 15 en 17 jaar uit Utrecht en Den Dolder worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT Zondagavond werd een 79-jarige man uit Utrecht beroofd in zijn woning door middel van een babbeltruc.

Rond 18.30 uur ging de man boodschappen doen in de buurt van zijn woning aan de Vulcanusdreef. Hij werd aangesproken door een onbekende vrouw, die zei zich te vervelen. De vrouw ging mee boodschappen doen en is daarna met de man zijn woning in gegaan om nog een kopje koffie te drinken. Toen de vrouw vertrokken was, bleek de portemonnee van de man verdwenen te zijn. Van de vrouw is een summier signalement bekend: Vrouw van 36 a 37 jaar oud, donkere huidskleur en kort zwart haar. Ze droeg een blauwe spijkerbroek en een donkerblauwe driekwart lange jas. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900 88 44, of anoniem via 0800 7000.

Getuigenoproep: brandstichting

UTRECHT Zondagmiddag werden drie kinderwagens in brand gestoken.

Rond 15.30 uur zag een getuige rook uit het portiek van een flat aan de Magelhaenlaan komen. Het bleek om drie lege kinderwagens te gaan, die in het portiek waren geparkeerd. De getuige had kort voordat hij de rook zag, twee jongens van 12 à 13 jaar uit het portiek zien komen. De jongens waren ongeveer 1.40 meter lang en droegen zwarte jassen, één droeg een rode pet en de ander een zwarte pet. De politie is op zoek naar deze jongens. Heeft u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via 0900 88 44.

Twee inbrekers aangehouden

UTRECHT Zondagavond konden twee inbrekers worden aangehouden na snel handelen van een anonieme getuige.

Rond 20.40 uur zag een anonieme getuige twee jongens uit een woning aan de Ajaxdreef rennen. Hij alarmeerde de politie, die met meerdere eenheden ter plaatse ging. Na een korte zoektocht zagen agenten de twee verdachten, jongens van 13 en 16 jaar uit Utrecht rennen op de Centaurusdreef. De jongens zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval met letsel

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag raakte een auto van de weg, het voertuig belandde hierbij half in het water.

Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een voertuig dat, te water was geraakt op de Hogeweide. Ter plaatse bleek de rechter helft van het voertuig in het water te liggen en dat de bestuurder nog in het voertuig zat. Politie en brandweer hebben de man uit zijn benarde positie gehaald. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Gewelddadige beroving, de politie is op zoek naar getuigen

UTRECHT - Op donderdag 30 december heeft er omstreeks 21:30 uur, aan de Johan Winnubstlaan een beroving plaatsgevonden.

Onder bedreiging van geweld diende een 36-jarige man uit Utrecht geld af te geven aan twee tot op heden onbekend gebleven daders. Het incident heeft plaatsgevonden voor de aldaar gelegen pinautomaat van de ABN Amrobank. Na het incident zijn de daders, twee jongens gekleed in donkere kleding en baseball caps, via de Händelstraat vermoedelijk weggelopen in de richting van de Everard Meijsterlaan.

Mocht u iets opmerkelijks hebben gezien of gehoord, dan kunt u contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.