Gemeente Amsterdam



---

Winter in Artis

3 januari 2011
-
Thea Bielsma

Het is winter. Overal ligt sneeuw, dus ook in Artis. Het leeuwenterras ziet eruit als een ijsberg, maar dat vinden Caesar en zijn harem helemaal niet erg. Hoewel in het natuurlijke leefgebied van de leeuwen normaal geen sneeuw te vinden is, zijn ze deze temperaturen wel gewend. Een leeuwenvacht past zich aan een elke weersomstandigheid, dus ook aan vrieskou.

De Aziatische olifanten in Artis genieten minder van de sneeuw. Toen het jonge olifantje Yindee deze morgen haar binnenverblijf uitliep, maakte ze direct rechtsomkeert. De sneeuw voelt te koud aan haar poten. Ze blijft liever binnen. Dat is maar goed ook, want olifantenoren kunnen makkelijk bevriezen omdat ze zo dun zijn. Gelukkig kunnen bezoekers van Artis de olifanten ook binnen bewonderen.

Caesar in de sneeuw. Foto Ronald van Weeren, Artis

De gorilla's en de chimpansees zijn ook geen liefhebbers van de sneeuw, maar ze maken er het beste van. De chimpansees gooien sneeuw naar elkaar en lopen soms rechtop, zodat ze de sneeuw zo min mogelijk aan hoeven te raken. De jonge gorilla's blijven lekker bij hun moeders op de rug om de koude sneeuw zo veel mogelijk te mijden. De gorilla's en chimpansees zijn ook in hun binnenverblijf te zien.

Zie ook

www.artis.nl

---