Syntens

Welk jonge ondernemer wint 10.000 euro?

Drie Brabantse bedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Shell LiveWIRE Award 2010. Deze verkiezing zoekt naar de meest technisch innovatieve ondernemer van 2010. De finalisten uit Brabant zijn: AMCoatings uit Breda, GLNP Life Sciences uit Breda en WeegNet uit Eindhoven. Samen met het Delftse bedrijf Salusion strijden zij op 12 januari 2011 bij Shell in Den Haag om de juryprijs van 10.000 euro en de publieksprijs van 2.500 euro. De Shell LiveWIRE Award wordt georganiseerd door Innovatienetwerk Syntens en Shell Nederland B.V. Finalisten

De vier jonge ondernemingen presenteren zich aan de jury bestaande uit Peter Dortwegt, Directeur New Energy Docks; Louis Hoeks, Coördinator FD Entrepreneur; Ron van Eijk, Raad van Bestuur bij BDO Accountants & Adviseurs en Peter Brouwer, Directeur Holland Container Innovations. De jury beoordeelt de finalisten op hun innovativiteit en de groeipotentie van het bedrijf.

De finalisten zijn:

AMCoatings uit Breda â ondernemer Hossein Mahmoud Wie bacteriën, algen en schimmels met gif bestrijdt, is op korte termijn succesvol. Maar wie de strijd wil blijven winnen, moet slimmere oplossingen bedenken. AMCoatings uit Breda heeft een veelbelovend product: coatings die bacteriën op effectieve, maar ook duurzame, milieuvriendelijke manier onschadelijk maken.

GLNP Life Sciences uit Breda â ondernemer Gijs Roozendaal GLNP Life Sciences verwerkt het aminozuur L-glutamine in twee producten. 2-Prepare(TM), voor de consumentenmarkt, dat L-glutamine combineert met EGCG en zo de weerstand tegen infecties en spierconditie helpt versterken. Glutaperos(TM), voor IC-patiënten, dat minder infecties en een sneller herstel stimuleert.

Salusion uit Delft- ondernemers Gerard Vaandrager en Benno Groosman Salusion ontwikkelt een draadloos incontinentie-notificatiesysteem met wegwerpbare sensorsticker. Deze innovatie maakt de juiste timing van verschoning van incontinentieverbanden mogelijk. Een technologische hoogstandje dat veel leed kan besparen bij ouderen.

WeegNet uit Eindhoven- ondernemer Diederik Mutsaerts WeegNet koppelt transport aan mobiele telefonie en internet. Door de weging én de administratie bij het wegen van vrachtwagens te automatiseren, bezorgt WeegNet de leveranciers, afnemers, weegbrughouders, transporteurs én het milieu forse besparingen.

Stem nu voor de Publieksprijs
Naast de juryprijs van 10.000 euro maken de finalisten ook kans op de publieksprijs van 2.500 euro. De publiekprijs wordt voor de helft bepaald door de internetstemmen, de andere helft uit stemmen uit de zaal tijdens de finale op 12 januari. U kunt nu uw stem uitbrengen voor uw favoriete onderneming op www.LiveWIRE.nl.Â

Over LiveWIRE
LiveWIRE is een internationaal Shell-programma dat in Nederland jaarlijks ruim 300 jonge technisch innovatieve ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bedrijf. Het programma biedt persoonlijke coaching, trainingen en netwerkmogelijkheden. De Shell LiveWIRE Award is een terugkerend hoogtepunt binnen het programma. In Nederland wordt LiveWIRE uitgevoerd door Syntens, het Innovatienetwerk voor MKB-ondernemers,
www.syntens.nl/Projecten/Project/LiveWIRE-helpt-technische-pioniers-de- markt-op.aspx


---