Gemeente Best

Start verkoop Parkwachters in zicht

22-12-2010

De start verkoop van het nieuwbouwplan Parkwachters in de wijk Salderes (nabij de Spoorweglaan) is in zicht. Begin 2011 wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart. Komend voorjaar verwacht woningcorporatie Wooninc. te starten met de verkoop van Parkwachters.

Het project
In het project Parkwachters worden 61 rijwoningen en 36 appartementen gebouwd. Het zijn betaalbare tot middeldure koop- en huurwoningen die in eerste instantie bedoeld zijn voor jongeren (starters), gezinnen en senioren. De rijwoningen bestaan uit twee of drie woonlagen en zijn voorzien van een plat dak.

Wonen in het groen
De nieuwe bebouwing wordt voornamelijk aan de zijde van het spoor gerealiseerd. Hierdoor kan de rest van de locatie relatief groen blijven. Er ontstaat een autoluw middengebied dat als park kan worden gebruikt met speelvoorzieningen. Hierdoor is Parkwachters geschikt voor iedereen die wil wonen in een groene omgeving. In een nieuw huis, in een bestaande buurt met alle voorzieningen op loopafstand van het centrum, het station en uitvalswegen.

Overleg omwonenden
Sinds eind 2009 zijn Wooninc. en de gemeente met de omwonenden in gesprek over de invulling van het project. Er is gesproken over het nieuwbouwplan, de openbare inrichting, verkeer en de speelvoorzieningen. Ook is gekeken naar de bereikbaarheid van het gebied voor de bewoners, vuilniswagens en hulpdiensten. Op dit moment wordt een ontwerp voor de inrichting van het openbaar gebied verder uitgewerkt. Ook hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en opmerkingen van de omwonenden.

Informele inloopmarkt
Begin volgend jaar zullen wij, samen met Wooninc., het totale plan presenteren tijdens een inloopmarkt. Tijdens deze informele bijeenkomst kunt u vragen stellen over de bestemmingsplanprocedure. Daarnaast kunt u dan ook informatie verkrijgen over het totale woningaanbod, het verkooptraject en de eventuele mogelijkheden van bijvoorbeeld een starterslening. Iedereen is bij de inloopmarkt van harte welkom!

Interesse in een woning?
De verkoop van Parkwachters start naar verwachting in het voorjaar van 2011. De inschrijving voor de voorverkoop is dit najaar gestart. Bijna vijftig belangstellenden hebben zich al ingeschreven voor een koopwoning of -appartement. Dit kan nog steeds via www.parkwachters.nl. Op deze website kunt u vanaf begin 2011 ook de diverse woningtypen in Parkwachters en bijbehorende plattegronden bekijken. De verhuur van de huurappartementen in Parkwachters start in 2012. U kunt tegen die tijd zonder inschrijving reageren via www.kansrijkhuren.nl.

Planning nieuwbouw
Bij een voorspoedig verloop van de verkoop, de procedures van het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning verwacht Wooninc. in het najaar van 2011 te starten met de bouw. Het streven is om de koop- en huurwoningen eind 2012 op te leveren.

Informatie
Wilt u meer weten over het nieuwbouwplan Parkwachters? Neemt u dan contact op woningcorporatie Wooninc. via parkwachters@wooninc.nl.
---