Politie Hollands Midden

Gouda - Bijna ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen

Gouda, 03-01-2011 o De politie heeft zaterdagavond 1 januari twee Gouwenaren van 35 en 42 jaar aangehouden bij een woning aan het Korte Raam op basis van de Opiumwet.

De politie had een melding gekregen over een vermoedelijke kwekerij in de woning en is daar gaan kijken. Op dat moment verliet één van de mannen net de woning met een vuilniszak met goederen die afkomstig waren van de kwekerij. In de woning werd een kwekerij aangetroffen die werd ontmanteld door de mannen. De kwekerij was in twee ruimtes opgezet met in totaal 430 potten. Bovendien bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Het energiebedrijf doet hiervan aangifte.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.