KNHS

Ontbreken medisch inlegvel
3 januari 2011

Per 1 januari 2010 is het volgens de Europese wetgeving verplicht dat alle paardenpaspoorten zijn voorzien van paginas voor Medische behandeling. De KNHS krijgt vanuit het veld melding dat er nog regelmatig paspoorten worden getoond die hieraan niet voldoen. Dit ondanks het feit dat er afgelopen jaar regelmatig aandacht aan is besteed.

De KNHS wil nogmaals onder de aandacht brengen dat een paspoort zonder paginas Medische behandeling een onvolledig en daarmee in beginsel een ongeldig paspoort is waarmee de houder strafbaar is en dus wettelijk vervolgd kan worden. Deze controle wordt gedaan door de Algemene Inspectie Dienst (AID) en/of de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Controle op KNHS-wedstrijden
Omdat de paginas Medische behandeling bij de KNHS als sportorganisatie geen reglementair vereiste zijn voor de wedstrijdsport zullen KNHS-officials deelnemers hierop (nog) niet controleren en dus ook niet uitsluiten of diskwalificeren. De reguliere controle en handhaving op sportgerelateerde wedstrijddocumenten tijdens KNHS-wedstrijden, zoals startkaarten en paardenpaspoort (w.o. identificatie- en vacinatiegegevens) blijft uiteraard onverminderd van toepassing.