Warchild


Montessori College Arnhem zingt voor War Child

3 januari 2011 - Kerstkoor 2010 een groot succes! 2010 was weer een groot succes! Het kerstkoor van Montessori college Arnhem haalde met het zingen van kerstliederen EUR700,- op voor War Child! Er waren veel leuke reacties van vreemden die ook even mee kwamen zingen omdat ze het zo'n leuk en goed initiatief vonden.

Saskia de Jong vertelt (leerling):
Op 18 december was het om 11 uur 's ochtends al aardig druk in de stad van Arnhem. Niet alleen van mensen die kerstinkopen deden, maar er verzamelde ook een groepje leerlingen en leraren van het Montessori College Arnhem. Vandaag zouden ze de longen uit hun lijf zingen voor War Child. Nadat alle t-shirts aan waren en kerstmutsen op waren gezet zette de dirigente Irene de eerste noot in. Na even in moeten komen stroomde het geld binnen. Veel voorbijgangers haalden hun portemonnee tevoorschijn en gooiden een muntje in de emmer waarmee steeds twee zangers of zangeressen uit het koor mee liepen te rammelen. Na een tijdje gezongen te hebben was het tijd voor pauze. Eerst ging de ene helft even naar binnen bij de Urban Chef en daarna de andere helft. Daarna gingen we er met zijn allen nog even tegen aan en toen was het al weer 16.00 en was het tijd om weer naar huis te gaan.

Zondag verzamelden we in het Hemelrijk en zongen we ook daar een paar uur voor Warchild. Omdat het Hemelrijk overdekt was hadden we deze dag geen last van bevroren tenen of handen. Hoewel er minder mensen langskwamen in het Hemelrijk was dat geen reden voor ons om minder ons best te doen. En voor we er erg in hadden was de tijd al weer om en zat het kerstkoor er voor dit jaar weer op. Na iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar te hebben gewenst vertrok iedereen met een voldaan gevoel naar huis, hopend dat we met deze daad ook kinderen die het moeilijk hebben een goede kerst bezorgen.

War Child bedankt alle koorleden voor hun fantastische inzet! Wij hopen dat er in 2011 wéér gezongen kan worden voor oorlogskinderen.