Gemeente Zijpe


Advies Regionale Programmaraad Noord-Holland


Regionale Programmaraad Noord-Holland adviseert voor 2011 twee nieuwe tv-zenders in het analoge basispakket op te nemen, t.w. MTV en Nickelodeon.
Ook adviseert de Programmraad om op plaatsen waar géén lokale tv-zender beschikbaar is de documentaire zender Discovery Channel op dat kanaal uit te zenden, terwijl de Spaanse zender TVE in 2011 niet terug zal keren in het basispakket.
Â

Kink FM, BBC Radio3 en Wild FM krijgen in 2011 een plaats in het basispakket radio.

Advies analoge Radio en TV 2011

De Regionale Programmaraad Noord-Holland adviseert, conform de mediawet, welke 15 tv-zenders en 25 radiozenders de kabelexploitant in ieder geval in het analoge pakket (het basispakket) moet doorgeven. Als een zender niet voorkomt in het advies wil dat niet zeggen dat deze niet meer te ontvangen zal zijn. Ziggo geeft meer zenders door in het analoge pakket. Voor de rest van het pakket (het standaardpakket) maakt Ziggo een eigen afweging

Nieuw in het advies 2011 van de Programmaraad

a) de tv-zender Nickelodeon

b) de jongeren (muziek)zender MTV

c) Discovery Channel (in die gemeentes waar géén lokale omroep uitgezonden wordt)

d) De radiozenders Kink FM, BBC Radio 3 en Wild FM

Wat doen de programmaraden precies?
Programmaraden zijn onafhankelijke adviesorganen die het kabelbedrijf adviseren over de samenstelling van het basispakket op de kabel. Dat basispakket is wettelijk bepaald en bestaat uit vijftien tv- en vijfentwintig radiozenders. Daarvan staan zeven tv- en negen radiozenders al vast. De raden moeten ervoor zorgen dat het kabelbedrijf met een juiste mix van de overige zenders een pluriform pakket op de kabel doorgeeft. âPluriformâ is een mooi woord voor âelk wat wilsâ. De kabelexploitant moet in principe het advies van de raden volgen. Alleen om zwaarwegende redenen kan hij daarvan afwijken. In de programmaraden zitten burgers met interesse voor radio- en tv. De programmaraden worden benoemd door de gemeenteraad. De Regionale Programmaraad Noord-Holland adviseert Ziggo voor de meeste gemeenten in Noord-Holland waar onder ook gemeente Zijpe.
Â

Â