Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 03-01-2011

Agressieve Tilburger (21) verzet zich bij arrestatie en bijt agente |

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen omstreeks 11.45 uur op het Visserijplein een 21-jarige Tilburger aangehouden omdat hij was doorgereden na een verkeersongeval op het Korvelplein. Bovendien bleek de auto niet verzekerd te zijn. Tijdens het transport en op het bureau aan de Ringbaan Zuid verzette de Tilburger zich hevig. Aan het bureau beet hij een agente in haar linkerhand.

En getuige meldde dat een groenkleurige personenauto zeer hard over het Korvelplein reed. De automobilist reed door rood over een vluchtheuvel heen en reed daarna tegen een hek aan. De bestuurder stapte uit, trapte tegen zijn eigen auto, stapte weer in en reed weg in de richting van de Oerlesestraat/ Agenten zagen de bedoelde auto rijden op het
Korvelplein. De dienders gaven een stopteken. De Tilburger ging compleet door het lint, tijdens het transport sloeg en trapte hij tegen de kooi, ook urineerde hij daar in. In de cellengang op het bureau probeerde hij een agent te slaan. Een politieman die het gedrag van de verdachte probeerde te stoppen kwam samen met hem ten val. Een andere agente werd door de recalcitrante Tilburger in haar linkerhand gebeten. Vanwege een hoofdwond die de man had opgelopen, kwam de ambulancedienst ter plaatse. Hij is meegenomen met de ambulance om de verwonding in het ziekenhuis te laten hechten. Hem wordt nu naast doorrijden na een ongeval en rijden zonder verzekering ook mishandeling ten laste gelegd.

Eindhovenaar (26) negeert stopteken

TILBURG / BAVEL: Agenten hebben zondagavond omstreeks 22.00 uur op de A-58 ter hoogte van Bavel een 26-jarige Eindhovenaar voor diverse verkeersovertredingen aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en stond ook nog gesignaleerd.

Agenten zagen een auto over de A-58 slingerend rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Aanvankelijk leek de automobilist hen te volgen bij de afrit Gilze. Kort voor de afslag reed hij echter over het witte puntstek terug de snelweg op en voerde zijn snelheid op tot 160 km /uur. Uiteindelijk ging de auto bij Bavel eraf waarna de auto klem gereden kon worden. De bestuurder bleek een ontzegging van de
rijbevoegdheid te hebben. Ook was de auto niet verzekerd. In de auto vonden de dienders een bolletjespistool. Verder bleek de bestuurder nog voor 1128 euro aan boetes te hebben openstaan, die hij contant afgerekend heeft. . Hij krijgt een proces-verbaal voor negeren stopteken, rijden in een onverzekerd voertuig, rijden tijdens
rij-ontzegging en rijden zonder rijbewijs.

Bredanaar (40) met openstaande boete

TILBURG: Een 40-jarige Bredanaar is vanmiddag rond 12.30 uur op de Spoorlaan aangehouden omdat hij nog een boete had open staan van 140 euro. Een vriendin van hem kwam de boete op bureau Wilhelminapark betalen. De personalia van de Bredanaar werden gecontroleerd omdat de agenten hem een bekeuring gaven voor het lopen door rood licht.

Auto's gestolen bij woninginbraken

TILBURG: Agenten hebben vannacht omstreeks 03.00 uur op de Pater Bleijstraat een auto aangetroffen die kennelijk kort daarvoor bij een woning aan de Schout Backstraat was gestolen. Inbrekers hadden een keukenraam geforceerd. Uit de woning hadden zo onder meer een laptop gestolen. Ook vonden ze kennelijk de sleutels van de auto. Deze auto werd door de agenten onbeheerd aangetroffen. Kennelijk waren de daders een doodlopend gedeelte ingereden, vermoedelijk is tijdens het keren de motor afgeslagen, waarna ze op de vlucht zijn gegaan.

Tevens is in een woning aan de Margarethadreef ingebroken en daarna de auto gestolen. Hier was een gaatjesboorder actief. In de woonkamer werd een raam geforceerd. De dief vond de sleutels van de auto die voor de deur stond. Deze auto, een grijze Audi met het kenteken SZ-SB-07 is gestolen.

Verder zijn er zondagavond, vannacht en vanmorgen in Tilburg
woninginbraken en pogingen daartoe gemeld op adressen aan de
Zwartvenseweg, het Lilahof, de Berkdijksestraat, de Mahlerstraat, de Regge, de Rossinistraat, de Leigraaf, de Schipbeek en de Lavendelweg. Ook op de Korenschuur in Moergestel werd een woninginbraakpoging gemeld. De inbreker had met een breekijzer de achterdeur geforceerd. Volgens de bewoner was er echter niemand binnen geweest.

Een beproefde methode van inbreken is het met behulp van een
schroevendraaier / breekijzer / koevoet openbreken van ramen en deuren en het boren van gaten ter hoogte van een raamsluiting, het zogenaamde "gaatjesboren". Vooral deze methode kunt u voorkomen/vertragen door ramen en deuren te voorzien van door goedgekeurd hang- en sluitwerk (let-op politiekeurmerk !!) en door dit goed af te sluiten. De politie wil u graag op weg helpen om de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner te maken. Wanneer u een aantal maatregelen treft, die het de inbreker knap lastig maakt, is de kans zeker aanwezig dat de inbreker aan uw huis voorbij gaat. Hierbij kunt u denken aan eenvoudige maatregelen, waaraan geen of nagenoeg geen kosten verbonden zijn en aan
beveiligingsmethoden, die wel geld kosten. Een inbreker ziet graag van tevoren wat er te halen valt en wil niet teveel tijd kwijt zijn en moeite besteden aan de inbraak. Als het hem te moeilijk wordt gemaakt, zoekt hij graag een ander doelwit, waar hij minder weerstand tegenkomt.

Enkele voorbeelden van organisatorische maatregelen zijn:

* Sluit ramen en deuren goed af. Ook als u maar even weggaat.
* Gebruik de aangebrachte sloten op de juiste wijze. Alleen een deur dichttrekken is niet voldoende. Verwijder de sleutel uit het slot.
* Indien u veel kostbare kleine goederen heeft is het aanschaffen van een kluis aan overweging waard.

* Etaleer uw goederen niet te veel. Indien uw kostbare goederen vanaf de straat te zien zijn is de kans dat een inbreker langskomt groter.

* Zorg voor orde om het huis. Laat gereedschap, ladders, e.d. niet onbeheerd in de tuin liggen.

* Snoei groen rond woning zodat een inbreker gezien kan worden.
* Berg contactsleutels van uw personenauto en bijbehorende papieren goed op.

* Plaats verlichting aan de buitenzijde met een schemerschakelaar of bewegingsdetectie.

* Maak afspraken met buren over oplettendheid en geef door wanneer u weg bent !
BEL DIRECT BIJ ONRAAD OF VERDACHTE SITUATIES DE POLITIE

* Gebruik bij afwezigheid een babyfoon zodat uw buren op uw woning kunnen passen.

* Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat 's avonds zoveel verlichting branden als u normaliter doet. Laat desnoods radio of televisie aan.

* Registreer en merk uw goederen (postcode en huisnummer)
* Fotografeer antiek, sieraden en kunst

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-01-2011 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |