Nederlandse Publieke Omroep

Nederland 1 best bekeken tv-net van 2010
Nederland 1 is met een kijktijdaandeel van 23,5% het best bekeken tv-net van Nederland in 2010. Dat blijkt uit onderzoeksgegevens van de Stichting Kijkonderzoek. Ook exclusief het WK en de Olympische Spelen is Nederland 1 het best bekeken net met een kijktijdaandeel van 21,8%. Het merendeel van het Nederlanders ziet Nederland 1 als de belangrijkste zender van Nederland en vindt dat het net zich onderscheidt op actualiteit en diepgang, zo blijkt uit onderzoek van Synnovate.

De WK-finale (NOS) op Nederland 1 was het best bekeken programma van Nederland. Exclusief sport was dit Boer zoekt Vrouw (KRO) op hetzelfde net. Met programma's als Het Journaal (NOS), Studio Sport (NOS), EenVandaag (TROS/AVRO) en De Reünie (KRO) heeft Nederland 1 veertien noteringen in de top 25 van best bekeken programma's van Nederland.

De gehele Publieke Omroep sloot 2010 af met een totaal kijktijdaandeel van 37,8%. In 2009 was dit 36,9%. De kijktijdaandelen van Nederland 2 en 3 kwamen uit op 7,3% en 7,0%. Daarmee stonden alle publieke tv-netten in de top 5 van best bekeken tv-netten van Nederland in 2010. De hoogst gewaardeerde programma's bij de Publieke Omroep waren Over mijn Lijk (BNN) op Nederland 1 en Planet Earth (EO) op Nederland 2. Beide programma's kregen van het publiek een 8.6. Het hoogste gewaardeerde programma op Nederland 3 was de dramaserie Penoza (KRO) met een 8.5. Het programma dat het meest werd bekeken op Uitzending Gemist was SpangaS (NCRV).