Gemeente Boxmeer


Boxmeerse Bok voor Jan van Raaij

Jan van Raaij Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 2 januari heeft de heer Jan van Raaij de Boxmeerse Bok uitgereikt gekregen, vanwege zijn grote maatschappelijke en culturele betrokkenheid bij de gemeente.

Jan van Raaij (1948) was als directeur van Intervet een vooraanstaand figuur en een spil binnen de regio Land van Cuijk.

Naast zijn werk voor Intervet heeft hij zich op veel manieren ingezet voor de industriële ontwikkeling van Boxmeer en de regio. Als geen ander wist hij op hoog niveau bruggen te slaan tussen het bedrijfsleven en de overheid. Zo is hij voorzitter van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg waar hij met acht gemeentebesturen te maken heeft. Ook buiten het bedrijfsleven zet hij zich in voor de gemeenschap. Zo zette hij zich ook in voor het comité dat voor lokale schuttersgilden van Boxmeer een actie opzette voor nieuwe uniformen.

Zijn persoonlijke uitstraling is een bijzondere eigenschap die zeer karakteriserend is voor zijn manier van optreden en betrokkenheid naar mensen toe. Met deze karaktereigenschap weet hij velen te enthousiasmeren voor zijn ideeën. Door het toekennen van de Boxmeerse Bok, bedankt het college van burgemeester en wethouders de heer van Raaij, namens de hele gemeenschap, voor zijn inzet.