Vinger aan de Twitterpols met RTReporter.com

03/01/2011 17:27

RTReporter

Tijdens de jaarwisseling zijn over de hele wereld meer dan 4,7 miljoen tweets gestuurd met de woorden 'Happy New Year'. 10,5% van deze tweets bevatte een link. De meeste nieuwjaarstweets zijn verzonden op 31 december tussen 17.00 en 18.00 uur (GMT). In dat uur zijn meer dan 171.000 berichten met 'Happy New Year' op Twitter verschenen.

Deze gegevens werden verzameld met de nieuwe website RTReporter.com.

Deze internationale site wil journalisten, bloggers en PR- en marketing managers voorzien van tools waarmee ze real-time de conversatie op Twitter en andere sociale media kunnen monitoren en visualiseren. RTReporter is een initiatief van het Nederlandse bedrijf CCinq, dat zich specialiseert in crossmedia concepten.

Het eerste product op de site is TweetCounter. Deze applicatie geeft de gebruiker de mogelijkheid om een trefwoord of een combinatie van trefwoorden real-time te volgen op Twitter. TweetCounter scant dus per dag de ruim 100 miljoen berichten die via Twitter worden verzonden. De applicatie geeft niet alleen de getallen, maar visualiseert ook de gegevens in bruikbare grafieken. De app is heel geschikt om de vingers aan de pols van Twitter te houden.

Vanaf het moment dat de gebruiker een zoekopdracht invoert op TweetCounter, zal de applicatie het aantal tweets tonen dat het trefwoord of combinatie van trefwoorden bevat. Ook is het percentage retweets te zien, het totaal aantal potentiële impressies en het percentage tweets dat links bevat.

Maar dat is niet alles. TweetCounter geeft ook de top 10 links, foto's, video's en hashtags weer. De grafieken en de ruwe data kunnen allemaal worden gedownload.

TweetCounter is het perfecte hulpmiddel voor journalisten en bloggers die het volume van tweets over een bepaald onderwerp willen zien. Maar de app is ook heel nuttig voor PR- en marketing managers die de conversatie willen volgen over hun bedrijf of merk op Twitter.

TweetCounter heeft verschillende aantrekkelijke abonnementen die beginnen bij 19,95 per maand voor 5 zoekwoorden of zoekcombinaties.





http://newsclipper.nl/news/id/891