Openbaar Ministerie

Twee veroordelingen voor oud en nieuw geweld

3 januari 2011 - Arrondissementsparket Arnhem

Vandaag zijn voor de rechtbanken in Arnhem en Zutphen twee verdachten veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag tijdens oud en nieuw.

In Arnhem verscheen vanochtend een 27-jarige man uit Waardenburg voor de rechter, omdat hij een leeg bierflesje naar de ME heeft gegooid in zijn woonplaats. Dit gedrag is ontoelaatbaar en de officier van justitie eiste daarom een taakstraf van 120 uur voor openlijk geweld. De rechtbank heeft de man een werkstraf van 120 uur waarvan 40 voorwaardelijk opgelegd.

Voor de rechtbank in Zutphen moest een 19-jarige man zich verantwoorden voor mishandeling van een portier bij een feesttent in Gendringen in de nacht van oud en nieuw. De officier eiste een werkstraf van 60 uur. De rechter acht bewezen dat de man de portier heeft geschopt en legde een werkstraf van 60 uur waarvan 30 voorwaardelijk op.

Naast deze supersnelrechtzittingen zijn ook `gewone' snelrechtzittingen gepland (13 januari Zutphen, 14 januari Arnhem). De komende twee weken wordt geïnventariseerd welke zaken daarvoor in aanmerking komen. Zaken die niet via snelrecht kunnen worden afgedaan, worden gepland op themazittingen (PR en jeugd) op donderdag 10 februari op beide locaties.