Symantec

Utrecht, 31 december 2010 - Nu steeds meer informatie centraal wordt opgeslagen en gedeeld, lopen niet alleen grote bedrijven maar ook organisaties in het MKB de nodige informatierisico's. Symantec geeft het MKB een vijftal tips voor het beschermen van de informatie binnen hun organisatie.


1. Ga terug naar de basis: ontwikkel richtlijnen voor een veilig gebruik van het internet en informeer medewerkers over internetveiligheid, bescherming en de nieuwste bedreigingen. Het is ook belangrijk om regelmatig van wachtwoord te veranderen en deze niet met anderen te delen.


2. Bescherm vertrouwelijke gegevens: implementeer een complete beschermingoplossing om ervoor te zorgen dat niet alleen de eigen bedrijfsinformatie veilig is, maar ook de gegevens van klanten, zoals credit card-informatie en bestelgegevens. Eén datalek kan leiden tot onherstelbare reputatieschade en een financiële ondergang.


3. Implementeer een effectief backup- en recovery-plan: het beschermen van informatie is meer dan alleen het implementeren van een antivirus- oplossing. Backup en recovery is een belangrijk onderdeel van complete informatiebescherming. Bij uitval van systemen of verlies van data, bijvoorbeeld door een overstroming, aardbeving, virus of systeemfout, dient de downtime zoveel mogelijk beperkt te worden. Een lange uitval kan veel ontevreden klanten en de nodige financiële schade opleveren.


4. Beveilig e-mail en web assets: selecteer een e-mail en internet beveiligingsoplossing die helpt de spam en e-mail bedreigingen te verlagen, zodat de gevoelige informatie beschermd is en bedrijven meer tijd kunnen besteden aan de dagelijkse werkzaamheden. Spammers en phishers maken gebruik van actuele gebeurtenissen en social engineering-tactieken om gebruikers persoonlijke informatie te ontfutselen, zoals creditcard- en bankgegevens.


5. Altijd onderweg? Vergeet de endpoint-bescherming niet: in plaats van alleen te focussen op apparaten, zoals laptops, moeten bedrijven een stapje terugnemen en kijken naar waar hun informatie is opgeslagen en deze locaties ook beschermen. Als toevoeging op encryptie- en beveiligingsupdates is het belangrijk om wachtwoordbeheer toe te passen voor beheerders en medewerkers. Het onderhouden van sterke wachtwoorden zal helpen bij het beschermen van de gegevens die op een laptop staan wanneer deze wordt verloren of gehackt.

"Informatiebescherming is een belangrijk onderwerp, ook in de huidige economische tijd waarin IT-budgetten toch nog steeds onder druk staan", zegt Ian Walker, Enterprise Distribution en SMB Sales Manager Benelux bij Symantec. "Wij willen bedrijven in het MKB met deze tips met een frisse blik naar de bescherming van hun informatie laten kijken om zo 2011 ook op dit gebied goed in te gaan."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Symantec
Symantec is een van ´s werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt consumenten, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden completere en efficiëntere bescherming tegen meer risico´s op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in het volste vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

Voor verdere persinformatie, Engelstalige persberichten, fotografie of een interview kunt u kijken op http://bit.ly/aSpnmu of contact opnemen met Claudia Top van LEWIS PR:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: claudiat@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Frédéric Boullard van Symantec:
Tel: +33 (0)141 454 31
E-mail: frederic_boullard@symantec.com