Gemeente Tilburg

Nummer
2010340BW
Datum
15 november 2010

Brabants Orkest geeft
Nieuwjaarsconcert in Tilburg

Gratis kaarten verkrijgbaar vanaf 23 november

Op 3 januari 2011 geeft Het Brabant Orkest een gratis Nieuwjaarsconcert in de Tilburgse Concertzaal. Iedereen die het concert wil bijwonen, kan vanaf 23 november klokslag 12.00 uur gratis toegangskaarten afhalen. Er zijn maximaal twee kaarten per persoon beschikbaar en op is op. Zowel via internet als aan de balie van Theaters Tilburg zijn kaarten te verkrijgen. Het concert van Het Brabants Orkest wordt aangeboden door de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant.
Voor Tilburg is dit concept nieuw. De Nieuwjaarsconcerten van Het Brabants Orkest worden al langer in Breda en Den Bosch gegeven. Ze zijn daar al enkele jaren een traditie. Tilburg doet nu dus voor het eerst mee. In Breda en Den Bosch worden de concerten aangeboden door de provincie; in Tilburg is de gemeente mede organisator. De Nieuwjaarsconcerten zijn razend populair. De kaarten voor de uitvoeringen in de beide steden zijn steeds in zeer korte tijd op.
In Tilburg zijn burgemeester P. Noordanus en gedeputeerde R. van Heugten gastheer. Zij nodigen ook een aantal relaties uit, maar wel zeer beperkt, want het Nieuwjaarsconcert is primair bedoeld voor de bevolking van Tilburg en Noord-Brabant. Iedereen in de provincie kan kaarten bestellen voor een van de drie concerten. Het Brabants Orkest heeft een luchtig programma samengesteld, dat in alle steden hetzelfde is. Op het programma staan werken van Johan Strauss jr (An der schönen blauen Donau), Johannes Brahms (Hongaarse dansen), Smetana (uit Die verkaufte Braut), Von Weber en Kodaly.
De concerten in Breda en Den Bosch vinden plaats op resp. 8 januari en 9 januari 2011. Kaartjes voor de voorstelling in Tilburg kan men bestellen aan de balie van Theaters Tilburg en op de website www.theaterstilburg.nl .