Gemeente Soest

Inzamelactie vuurwerkafval

24 december 2010

Een volle zak met vuurwerkafval kan op 3 januari ingeleverd worden bij medwerkers van Portaal. De inzameling is van 10.00 uur tot 14.00 uur in de Engh adres Rubenslaan 32 en Smitsveen adres Varenstraat 2.

Tot zaterdag 8 januari is op de overlaatstations de mogelijkheid om uw zakken met vuurwerk in te leveren voor Soesterberg alleen op zaterdag 8 januari van 9.00 tot 12.00 uur op de Batenburgweg en in Soest bij de Schans t/m zaterdag 8 januari van 9.00 tot 16.00 uur.

Tegen inlevering van een volle zak met vuurwerkafval krijgt men een lootje. Via een verloting zijn er mooie prijzen te winnen:
* Hoofdprijs: een fiets of een playstation
* 2e prijs (4x): iPod of straatje staatsloten t.w.v. EUR 175,-
* 3e prijs (10x): boeken- of cd bon t.w.v. EUR 75,-.

In totaal zijn er 15 prijzen te verdienen. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 januari om 14.00 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. Wethouder Jannelies van Berkel-Vissers verloot de prijzen onder de aanwezigen. Alleen mensen die aanwezig zijn bij de prijsuitreiking, maken kans op een prijs.

Winnende lotnummers

De winnende lotnummers worden bekend gemaakt op deze website. Daarnaast worden de winnende lotnummers bekend gemaakt via de kranten. Prijswinnaars worden gevraagd zich te melden op het gemeentehuis of bij het steunpunt van Portaal aan de nieuweweg.

Opruimen van vuurwerkafval

Het opruimen van vuurwerkafval levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid. Veel gewonden van vuurwerk vallen op 1 januari, bij het afsteken van vuurwerkresten. Ook zorgt het opruimen voor een schonere wijk.

De opruimactie begin 2010 was succesvol omdat er 4000 kg vuurwerkafval was opgeruimd. De organisatie streeft deze jaarwisseling naar een verdubbeling van dit resultaat.