Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 29 december 2010

NIEUW SEIZOEN VAN HET FAMILIEDINER

Het Familiediner vanaf maandag 3 januari 2011 om 22.15 uur (eerste aflevering om 21.05 uur) op Nederland 1

Vanaf maandag 3 januari 2011 start de EO met zeven gloednieuwe afleveringen van Het Familiediner. Het afgelopen seizoen is het populaire programma van Bert van Leeuwen erg goed bekeken. Een nieuwe serie kon daarom niet uitblijven. Met deze nieuwe afleveringen verwacht de EO weer veel kijkers te boeien en te vermaken. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/familiediner.

Al negen jaar is Het Familiediner op tv een echte kijkcijferhit. Een nieuwe serie afleveringen kon daarom niet uitblijven. In 2011 zendt de EO voor het elfde jaar een nieuwe reeks uit op Nederland 1. Elke aflevering helpt presentator en mediator Bert van Leeuwen ruziënde families de eerste stap te zetten om weer tot elkaar te komen.

Boek
Bert van Leeuwen heeft ook zes verhalen uit Het Familiediner te boek gesteld. Hij laat de lezer zes verhalen herbeleven, met nieuwe details die niet voor de camera kwamen. Ook staat het boek vol met bruikbare tips voor iedereen die wel eens met (dreigende) ruzies in de familie te maken heeft.

Aflevering 1
In de eerste aflevering van de nieuwe serie zien we dat de zusjes Nathalie (16), Laura (18) en Corina (21) al hun hele jeugd hun oma moeten missen. Door een onenigheid verbrak hun moeder Heidi vijftien jaar geleden het contact met oma Joke. Volgens Heidi bemoeide Joke zich veel te veel met de opvoeding van haar kleinkinderen. De zusjes willen graag weer contact met hun oma, maar dan zal Bert eerst stevig moeten bemiddelen. Ook zien we het conflict tussen Sjoerd en zijn zus Sandra en haar man Gerard. Zes jaar geleden kreeg Sjoerd een ernstig auto ongeluk waarbij zijn vriendin om het leven kwam. Sjoerd werd liefdevol opgevangen door zijn zus en zwager. Maar na de zwangerschap van zijn nieuwe liefde Femke en een opeenstapeling van kleine irritaties verbreken ze alle banden. Krijgt Bert iedereen aan het verzoeningsdiner?

De eerste aflevering van Het Familiediner op maandag 3 januari 2011 begint om 21.05 uur in plaats van 22.15 uur. De overige uitzendingen zijn gewoon om 22.15 uur. Na aflevering 3 op maandag 17 januari wordt Het Familiediner vier keer niet uitgezonden in verband met de dramaserie 'Rembrandt en ik'. Vanaf 21 februari volgen daarom de overige vier afleveringen van Het Familiediner om 22.15 uur op Nederland 1.
---

Noot voor redactie,