Dura Vermeer

's-Gravenmoer - 03 januari 2011

Start bouw Elzenweide's-Gravenmoer

In opdracht van D.W. Investments is Dura Vermeer Bouw Rosmalen gestart met de bouw van de eerste fase van de nieuwbouwwijk Elzenweide in 's Gravenmoer. Het betreft zowel koopwoningen (rij- en twee-onder-één kapwoningen) als huurwoningen voor corporatie Slageland.

Sanering
De nieuwbouwwijk verrijst op het terrein van een voormalig houtbewerkingsbedrijf, dat door Dura Vermeer Milieu is gesaneerd en door Dura Vermeer Infrastructuur bouwrijp is gemaakt. De start bouw ging gepaard met een officiële festiviteit in aanwezigheid van leden van het College van BenW en toekomstige bewoners van Elzenweide. Wethouder Joop Velthoven toonde zich verheugd dat er met name veel jonge mensen komen te wonen in Elzenweide. `Dat is heel goed voor de leefbaarheid van een kern als 's-Gravenmoer', aldus de wethouder.

Verkocht
Nagenoeg alle woningen zijn verkocht. De prijzen die variëren van 175.000,- tot 315.000,- euro verklaren de succesvolle verkoop van het project tot nu toe, zegt directeur Jef Havermans van Dura Vermeer Bouw Rosmalen. Havermans: `Met doordachte plattegronden en slimme bouwsystemen kunnen we komen met sterk concurrerende prijzen.'

Tweede fase
Via de site www.elzenweide.nl is een enquête gestart die mede de basis moet vormen voor de tweede fase van Elzenweide (veertig tot vijftig huizen). Met de resultaten van de enquête start begin dit jaar het ontwerpproces van de tweede fase, waarvan de woningen naar verwachting eind dit jaar in de verkoop komen.