Fundix start samenwerking met Financial Planners

03/01/2011 08:30

Validas N.V.

Fundix heeft in haar online dienstverlening veelal te maken met cliënten die hun beleggingen inzetten om hun doelstelling(en) te kunnen realiseren. Onze klanten organiseren hun beleggingen zelf of laten deze emotieloos beleggen met de Fundix Analist.

In toenemend mate ontvangt Fundix de vraag of we een financieel plan kunnen opstellen of ontvangen we een specifieke vraag over bijvoorbeeld pensioen, hypotheek en nalatenschap.

Fundix wil hiervoor met een selecte groep financieel planners samenwerken. Om deze samenwerking inzichtelijk te maken worden er op 24, 25 en 26 januari 2011 een aantal bijeenkomsten georganiseerd.

De klant en de planner bepalen zelf hun onderlinge samenwerking en de hierbij behorende beloningsstructuur. Er vindt geen enkele kruissubsidiering door Fundix plaats.

Volgens Evert Oosterhuis, directeur van Fundix is deze vorm van samenwerking "de manier die past bij de actuele Finance 2.0 dienstverlening, waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid draagt voor zijn eigen dienstverlening en het bijbehorende beloningselement." "Er is maar één winnaar en dat is de consument" aldus Michael Lucasssen, directeur Fundix. "Deze behoudt de volledige regie en kan zijn eigen keuzes maken. ".