Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Door: Eline Walda
Datum: 03-01-2011

Ondernemers laten marketingpotentie liggen

Ondernemers blijven moeite hebben met marketingactiviteiten die indirect geld opleveren. De koppeling tussen marketing en directe omzet is tegenwoordig zo vanzelfsprekend geworden, dat daardoor het strategisch element ondergesneeuwd is geraakt en er een vertekend beeld is ontstaan van het marketingvak. Resulterend in onbenut marketingpotentieel.

'Slimme marketing levert ondernemers op lange termijn waardevollere resultaten op dan de focus op activiteiten die direct geld moeten opleveren,'licht marketingadviseur Eline Walda toe.'Keer op keer zie ik dat bewezen worden in de praktijk. Een vereiste is wel dat ze beide aspecten vanuit hun eigenvisie inzetten. Een terugkerend struikelblok hierin is het structureeloverzetten van de huidige marketingactiviteiten op basis van bijv. een strategisch stappenplan.'

Vergeten marketing
Alles draait om het antwoord op die ene vraag: hoe kan ik met mijn onderneming vandaag én volgend jaar op een unieke manier relevant zijn voor mijn klanten? Ondernemers 'vergeten' vaak wat de kern vanmarketing precies voor hen hoort tezijn en hoe ze datop basis van hun visie, missie en lange termijn doelstellingenkunnen vertalen naar succes.

Eline Walda's nieuwstepublicatieMarketing voor ondernemershelpt hen hierbij. Het boek ondersteunt ondernemers een succesvolle richting te kiezen en een duurzame relatie met klanten aan te gaan. Het geeft een compleet beeld van zowel de bestaande als de nieuwste visies, trends en marketingtechnieken, zoals praktische web 2.0-oplossingen, b2b-marketing en praktijkvoorbeelden uit uiteenlopende branches.

'Als ik de stapel vakliteratuur over marketing doorspit, bekruipt me regelmatig het gevoel dat deze literatuur uitsluitend wordt geschreven voor en door marketeers,'vertelt Walda verder.'Een gemiste kans natuurlijk, omdat deze kennisbehoefte veel sterker is bij mensen die geen marketingprofessional zijn, maar wel marketingverantwoordelijkheid hebben.'

Met het nieuweboekMarketing voor ondernemers, dat vandaag is verschenen,brengt ze marketing terug naar de oorsprong van hetondernemerschap en licht zedit in heldere taal toe; de taal van ondernemers.

//////////