CBW-erkend sticker wordt interactief


Organisatie speelt in op groeiende instant informatiebehoefte van consument

DOORN, 20110103 -- Consumenten profiteren vanaf januari 2011 van de QR code die op de CBW-erkend sticker is aangebracht. De sticker is op de pui van 4.500 CBW-erkende woonwinkels te vinden. Door de QR-code met een smartphone te scannen, komt direct alle informatie in beeld over de garanties die gelden voor consument en winkelier.

Op de bekende CBW-erkend sticker die op deuren en ramen van de deelnemende winkels in de woonbranche te vinden is, is nu ook een QR code te vinden. Door die met een smartphone te scannen, wordt een internettoepassing over de CBW-erkend regeling geactiveerd.
Zo leest de consument direct via zijn mobiel de garanties die hij geniet bij aankopen in een CBW-erkende woonwinkel. Iedereen die een smartphone bezit kan de applicatie QRReader gratis downloaden en zo de code op de CBW-erkend sticker activeren.

Instant informatiebehoefte
Het percentage smartphones onder de mobiele telefoons neemt de komende jaren een enorme vlucht en stijgt tot minstens 60% in 2015 (bron: www.Retail2020.nl). Naar verwachting is de QR code binnen enkele jaren een dagelijks gebruikte mobiele internet toepassing. Het beantwoordt aan de groeiende instant informatie behoefte van de consument.

Goed geïnformeerd
Om hierop in te spelen, besloot de CBW-erkend organisatie de QR code te laten ontwikkelen. Ter plekke, in een winkelstraat of op een woonboulevard, kan de consument nu direct via zijn mobiele internetapplicatie lezen hoe de CBW-erkend regeling werkt en welke garanties het biedt. Niet alle consumenten weten exact welke garanties gelden bij aankopen in CBW-erkende woonwinkels. De gratis toepassing voor smartphones speelt hier handig op in en biedt alle mogelijkheden om als consument goed geïnformeerd aankopen te doen in de woonbranche.





Ingezonden persbericht