Gemeente Utrecht

Utrecht start met reconstructie 24 Oktoberplein

De gemeente Utrecht start op maandag 3 januari met de reconstructie van het 24 Oktoberplein. De gemeente vernieuwt het plein en bouwt een fly-over (ongelijkvloerse kruising) en verbetert zo de bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer aan de westkant van de stad.

Op 3 januari wordt een gedeelte van de Beneluxlaan afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio 2012. Omdat het niet mogelijk en wenselijk is deze belangrijke invalsweg van en naar de A2 helemaal af te sluiten, nemen de werkzaamheden langere tijd in beslag. De fly-over is bedoeld voor het doorgaande autoverkeer en het daaronder gelegen kruispunt voor het stadsverkeer (auto, bus, tram, fiets en voetganger). Door de scheiding van de verkeersstromen worden de wachttijden verkort en verbetert de doorstroming voor alle verkeersdeelnemers.

Eind 2010 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden zoals het aanleggen van een bouwterrein en de riolering (afvoer regenwater) van het plein naar het Amsterdam Rijnkanaal. Voor het verkeer in het gebied rond het 24 Oktoberplein zijn omleidingsroutes gemaakt voor auto's, fietsers en voetgangers. Via de Beneluxlaan is het niet meer mogelijk om naar het 24 Oktoberplein te rijden. Het is wel mogelijk om vanaf het plein naar de Beneluxlaan te rijden. De andere wegen van en naar het plein (Martin Luther Kinglaan, Weg der Verenigde Naties en Pijperlaan) blijven gedurende de werkzaamheden wel toegankelijk.




Gemeente Utrecht