Ingezonden persbericht


Persbericht

Winnaar beste documentaire op Dubai International Film Festival

This is my picture when I was dead

Van de in Nederland wonende Palestijnse producent/scenarist/regisseur Mahmoud Al Massad - Een iSee Film - KeyDocs productie

Deze film was eerder geselecteerd voor de
IDFA Competition for Feature-Length Documentary en de IDFA Competition for Dutch Documentary

This is my picture when I was dead van de in Nederland wonende Palestijnse producent/scenarist/regisseur Mahmoud Al Massad (Recycle) heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Muhr Arab Best Documentary op het Dubai International Film Festival. Met de prijs is een bedrag gemoeid van $ 40.000,-, die de regisseur mag aanwenden voor nieuwe projecten.

iSee Film is het productiebedrijf van filmmaker Mahmoud Al Massad, die tevens het scenario voor This is my picture when I was dead schreef. iSee Film was eerder verantwoordelijk voor de alom gelauwerde documentaire Recycle (2007), winnaar van de Cinema in Motion Award op het Internationale Film Festival van San Sebastiàn 2007 en de Cinematography Award op het Sundance Film Festival 2008.

This is my picture when I was dead is de eerste lange documentaire van KeyDocs, het productiehuis dat Hanneke Niens & Hans de Wolf van KeyFilm samen met Janneke Doolaard, voorheen Hoofd Documentaires bij Eyeworks Film & TV Drama (o.a. Diary of a Times Square thief, Banking the unbanked, Alles komt ergens van) sinds kort hebben opgericht.

Athene, 1983. De wereldpers meldt dat de vierjarige Bashir gedood is tijdens de moord op zijn vader, één van de topmannen van de PLO. Maar wat als de dood niet het einde van zijn reis zou zijn? Bashir zou nu 29 jaar oud zijn geweest. Hij zou moeten wroeten door zijn geschiedenis om zijn verleden én toekomst te ontdekken. En dat alles om er slechts achter te komen dat de droom waarvoor hij en zijn vader zijn gestorven, een natie is die zich tegen zichzelf aan het keren is.

Een radicale aanpak, die de grenzen van de documentaire opzoekt, zorgt ervoor dat This is my picture when I was dead een zeer persoonlijk verhaal vertelt, waarin de realiteit nog vreemder is dan fictie.

This is my Picture when I was dead is een productie van iSee Film en KeyDocs, in coproductie met de VPRO, het Amerikaanse ITVS en Dubai Film Market, Enjaaz, mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, CoBO-fonds, The Royal Film Commission Jordan, Dubai International Film Festival en Film Festival Sundance.

De film is 24 november uitgebracht in de Nederlandse bioscoop. Distributeur A-Film verzorgt de distributie van de film in de Benelux.




Ingezonden persbericht