Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 3 januari 2011

Mgr. Van Luyn dankt de Broeders van Taizé

Terwijl op nieuwjaarsdag de jongeren zich in de gemeenten en parochies gereed maakten voor vertrek vond rond het middaguur ter afsluiting de bijeenkomst plaats met Broeder Aloïs en de broeders van Taizé. Ds A. Plaisier en Mgr. A.H. van Luyn spraken beiden hun diepe dankbetuiging uit naar de broeders van de Communiteit van Taize.

Ds. Plaisier bedankte de broeders voor hun komst naar Rotterdam en voor hun onnavolgbare inzet bij de voorbereiding en tijdens het event: "De presentie van Taizé is een zegen voor de jongeren en samenleving. Wij hebben u ontvangen als kerken en zenden u met de missie terug om in Taizé door te gaan met uw belangrijke werk wat van grote betekenis is voor alle mensen." Ook onderstreepte hij het belang van de samenwerking tussen de kerken in Nederland. Hij schonk Broeder Aloïs zijn Rembrandbijbel om de pelgrimage te vervolgen. Deze bijbel had hij gekregen tijdens het begin van zijn werkzaamheden als predikant toen hij naar Indonesië afreisde.

Mgr. A.H. van Luyn sprak zijn diepe dankbetuiging uit naar de broeders en een ieder die aan deze bijzondere ontmoeting heeft bijgedragen. Hij benadrukte bij de afsluiting vier 'vruchten' die dit event hebben opgeleverd: een impuls voor het jongerenpastoraat, een stimulans voor de oecumenische samenwerking, een getuigenis voor de samenleving van geloof en vertrouwen, en tenslotte de ontmoeting van jongeren als bijdrage voor de Europese eenwording, gebaseerd op humane waarden.

Aan Broeder Aloïs overhandigde Mgr. Van Luyn de verdienstplaquette van het bisdom Rotterdam, een bronzen afbeelding van de marteldood van de Heilige Laurentius. Onze bisdompatroon is een voorbeeld voor de "pelgrimage van vertrouwen". Vlak voordat hij zijn leven gaf voor Christus en in navolging van Christus voor de armen, zei hij: "Voor mij is de nacht niet duister, alles wordt helder in het Licht": Christus, "het ware Licht, dat iedere mens verlicht" (Joh. 1, 9).

Einde bericht

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht