Ingezonden persbericht


Persbericht, 3 januari 2011

Aantal bezoekers Verzetsmuseum blijft stijgen
Uitbreidingsplannen vorderen gestaag

Het Verzetsmuseum Amsterdam aan de Plantage Kerklaan heeft het afgelopen jaar een record aantal bezoekers ontvangen. Bijna 58.000 mensen bezochten het museum, waaronder meer dan 15.000 scholieren. De stijgende bezoekersaantallen zijn mede te danken aan de groeiende belangstelling voor de evenementen van het museum.

Het museum start in februari 2011 weer een serie bijeenkomsten op de derde dinsdag van de maand in samenwerking met het NIOD, het Historisch Nieuwsblad en de NTR/VPRO. Onderwerpen die dit jaar aan bod komen, zijn onder onder meer Geschiedenis van de NSB: analogiën met het heden?, Het laatste proces: de zaak Demjanjuk en De Verfilming van de oorlog, met Paul Verhoeven en Gerard Soeteman (onder voorbehoud).

Het museum gaat vanwege de groei uitbreiden met een permanente kinderafdeling in een achter het huidige museum gelegen pand. Er wordt gewerkt aan een vernieuwende museuminrichting speciaal voor 9- tot 14-jarigen, zowel in school- als in gezinsverband. Het zal het eerste kindermuseum zijn over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De opening is gepland voor het voorjaar van 2013.

Voor meer informatie, zie
www.verzetsmuseum.org/museum/nl/onderwijs/docenten www.verzetsmuseum.org/museum/nl/activiteiten_en_nieuws/activiteiten

Verzetsmuseum Amsterdam