Gemeente Cromstrijen


Schouw waterschap vertraagd door winterweer

03-01-2011

Het onderhoud aan alle sloten en singels in het gebied van waterschap Hollandse Delta moest 1 december 2010 klaar zijn. De controle van het onderhoud door het waterschap loopt vanwege het winterweer echter vertraging op.

Sneeuw en ijs belemmeren het zicht op de watergangen. De schouwmeesters kunnen daardoor niet zien of het onderhoud goed is uitgevoerd. Inmiddels zijn de sloten en singels in meer dan de helft van het werkgebied geschouwd. De resterende watergangen kunnen pas worden geschouwd als het gaat dooien.

Dit betekent, dat het waterschap de eerste week van januari 2011 geen waarschuwingsbrieven verzendt naar eigenaren en organisaties die het onderhoud niet goed hebben uitgevoerd. Hollandse Delta verstuurt deze brieven, als de schouw in het hele werkgebied is afgerond. Dat is naar verwachting 1 februari 2011.

Wie in de eerste week van februari 2011 een waarschuwingsbrief ontvangt, heeft de kans om het achterstallig onderhoud aan de watergangen alsnog uit te voeren. Het waterschap kan dit, indien noodzakelijk, ook laten doen op kosten van de eigenaar.