Dura Vermeer

Zwolle - 03 januari 2011

Dura Vermeer helpt mee aan herstel treinen

Spoorwegebeheerder ProRail, en met name het project ZwolleSpoort, heeft van de Nederlandse Spoorwegen/Nedtrain het verzoek gekregen om de werkplaats op het emplacement in Zwolle weer grotendeels per spoor bereikbaar te maken.

ProRail heeft besloten hieraan haar medewerking te verlenen en heeft Dura Vermeer op 23 december gevraagd drie sporen inclusief wissels opnieuw aan te leggen. Dura Vermeer heeft deze klus uitgevoerd tussen 27 en 30 december. Met het openstellen van de werkplaats is extra capaciteit voor reparatie van treinen gecreëerd. De werkplaats blijft in gebruik tot 1 april 2011.

Herziening werkterrein
De sporen waren verwijderd in verband met het bouwrijp maken ten behoeve van het project ZwolleSpoort. Doordat de treinen nu dwars door het beoogde werkterrein van Dura Vermeer rijden, is het projectteam momenteel in overleg met de opdrachtgever om een alternatieve werkwijze te vinden om het project ZwolleSpoort te kunnen maken. Het project wordt hierdoor niet vertraagd.

Grote waardering
ProRail heeft schriftelijk laten weten het enorm te waarderen dat medewerkers van Dura Vermeer hun kerstvakantie hebben onderbroken om het extra werk te verrichten.