Gemeente Dongen

Joost Driessen en IJzertijdboerderij winnen Vrijwilligersprijzen

Publicatiedatum: 3-1-2011

Joost Driessen en Stichting IJzertijdboerderij zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijzen 2010. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder Bas Evegaars hebben de onderscheidingen maandagavond 3 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dongen, uitgereikt. De winnaars ontvingen een oorkonde en een cheque ter waarde van 250,-.

Joost Driessen won de Vrijwilligersprijs in de categorie 'Personen'. Hij is vanaf eind jaren 90 betrokken bij de Stichting Dongense Jeugdraad en sinds 2005 actief als bestuurslid. Joost is onder andere verantwoordelijk voor het beheer en de verzorging van alle materialen die bij de verschillende activiteiten (Zomer- en Winterspelen, Sinterklaasintocht, kindercarnavalsmiddag) worden gebruikt. "Je bent het hele jaar bezig met het regelen van materialen, het repareren, uitlenen en controleren ervan. Toen afgelopen jaar het 50-jarig jubileum van de Zomerspelen gevierd werd, kwam hier nog een flinke berg werk bij voor jou. Zo organiseerde je de tentoonstelling, was je betrokken bij de commissie Heel Dongen geel en heb je voor de leiding mede een jubileumactiviteit georganiseerd. En dan ben je ook nog eens actief bij Scouting Laurentius. Je hebt de Vrijwilligersprijs 2010 meer dan verdiend", aldus wethouder Bas Evegaars. De wethouder typeerde Joost Driessen als "iemand die bijna altijd als eerste de sleutel omdraait en als laatste de deur weer op slot doet. Je bent de vrijwilliger die er voor zorgt dat de andere vrijwilligers aan de slag kunnen."

Stichting IJzertijdboerderij
In de categorie 'Organisaties' viel Stichting IJzertijdboerderij in de prijzen. De stichting vierde in 2010 haar 5-jarig jubileum én verwelkomde afgelopen jaar haar 20.000ste bezoeker. "Met bewondering kunnen we kijken naar de wijze waarop de vrijwilligers de geschiedenis van de IJzertijd uitdragen. Vele inwoners van Dongen kunnen genieten van dit prachtige project. Maar de IJzertijdboerderij trekt ook veel publiek uit de rest van het land. Scholen bezoeken de IJzertijdboerderij als excursie en gedurende het seizoen worden er verschillende themadagen georganiseerd, zoals de Kinderdoedag. Dat is een compliment waard", aldus wethouder Bas Evegaars.

In de categorie 'Personen' waren naast Joost Driessen, Jeanne Wijnants-van Es en Hetty Born-Schotte genomineerd. Stichting IJzertijdboerderij ging de 'strijd aan' met de vrijwilligers van Hospice De Volckaert en Stichting Goederenbank De Baronie, vestiging Dongen.

32 Aanmeldingen
Afgelopen jaar ging een vernieuwde jury aan de slag. Chris van Wanrooij kreeg versterking van Dennis van Beek (jeugd), Jan van Loon (vrijwilligerswerk), Marcel van Hattum (sport), Peter Honcoop (onderwijs) en Ingrid Oosterling (WZSW). Het resultaat mag er zijn: er waren 32 aanmeldingen afkomstig uit allerlei sectoren. Wethouder Bas Evegaars prees de jury voor het gedane werk.

Gemeente Dongen