Gemeente Het Bildt


Gemeente het Bildt presenteert toekomstvisie basisonderwijs

08-12-2010 13:56

De gemeente het Bildt hecht veel waarde aan de voorzieningen voor basisonderwijs binnen haar grenzen.

Hiervoor heeft het college een toekomstvisie ontwikkeld, die tijdens de RadeRaad van 5 januari aanstaande zal worden gepresenteerd. De toekomstvisie is in nauwe samenwerking met de beide verenigingen van basisonderwijs, CBO-G3 en Onderwijsgroep Fier samengesteld.

Streven naar kwalitatief en betaalbaar onderwijs Op het terrein van het basisonderwijs doen zich veel ontwikkelingen voor, zoals teruglopende leerlingenaantallen als gevolg van de vergrijzing en ontgroening.
Hierdoor komt de inhoudelijke kwaliteit en de financiële exploitatie van de scholen verder onder druk te staan. Tegelijkertijd leidt de maatschappelijke verbreding er toe dat scholen zich in toenemende mate ontwikkelen tot kindcentra met peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

De gemeente wil kwalitatief onderwijs in adequate schoolgebouwen aanbieden. Daarnaast wil zij de leefbaarheid van de dorpen behouden en verbeteren. In deze omstandigheden luidt de centrale vraag dan ook: "Hoe kan de kwaliteit van de onderwijshuisvesting voor de inwoners van het Bildt structureel op peil worden gehouden, zodanig dat het betaalbaar is en blijft voor de gemeente en de schoolbesturen?"

Presentatie tijdens RadeRaad
Aansluitend aan de presentatie en toelichting van het eindrapport tijdens de RadeRaad, zal een hoorzitting worden gehouden, waarbij de Verenigingen voor Dorpsbelang en andere belangstellenden de gelegenheid krijgen om hun mening over de toekomstvisie naar voren te brengen.
---