Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-01-2011

Drugs en gaspistool aangetroffen tijdens controles auto's op A-16

PRINSENBEEK: Agenten van het Joint Hit Team hebben dinsdagavond, op rijksweg A-16 tijdens een controle van de auto van een 35-jarige Belgische Drugstoerist 100 gram versnijdingsmiddel, 20 gram heroïne en
1 gram cocaïne aangetroffen.

De drugs zaten verstopt in een pakket onder het linkerachterlicht. De bestuurder, die geen enkel ID-bewijs bij zich had werd aangehouden. Agenten van het Joint Hit Team hebben gisterenavond ook nog ter hoogte van Zevenbergschen Hoek in de kofferbak van een auto met Frans kenteken een gasdrukpistool aangetroffen. De 26-jarige bestuurder uit Beaumont le Roger kreeg een boete van 80 euro. Het wapen werd in beslag genomen.

Snelheidscontroles in Breda

BREDA: Agenten van het Verkeeshandhavingsteam hebben dinsdag op de Academiesingel met radarapparatuur een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 4231 passanten werden gemeten. Er werden 340 overtredingen vastgelegd. De hoogst genoteerde snelheid was 86 km / uur. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km / uur.

Dinsdagmorgen en middag werd op twee plaatsen op de Backer en Ruebweg een radarcontrole gehouden. Hier werd de snelheid van 9445
automobilisten gecontroleerd. Er werden 53 overtreders vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid op deze 70 km weg was 109 km / uur.

Dinsdagavond stond de apparatuur opgesteld op de Nieuwe Kadijk. Hier werd van 1903 passanten de snelheid gecontroleerd. Er werden 8 bekeuringen opgemaakt, met als hoogste uitschieter 85 km / uur

Politie haalt niet verzekerde en niet gekeurde auto van de weg

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een controle op de Blauwtjes een auto uit het verkeer genomen. De 31-jarige bestuurder uit Etten-Leur bleek zijn auto niet verzekerd te hebben. Ook was de auto, een Citroen C3, al sinds 2008 niet meer APK gekeurd te zijn.

De bestuurder vertelde de agenten dat hij verwikkeld was in diverse rechtszaken en dat hij wel geprobeerd had een verzekering voor zijn auto af te sluiten maar dat dit om allerlei redenen niet gelukt was. Hij gaf ook aan vanwege zijn werk afhankelijk te zijn van deze auto. De dienders besloten daarop de auto uit het verkeer te nemen omdat het risico te groot was de dat de 31-jarige man met zijn auto zou blijven rijden. Hij krijgt zowel voor het niet verzekerd zijn als voor de ongeldige APK een bekeuring.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-01-2011 13:17 | © Regio Midden en West Brabant |