Gemeente Zoetermeer

Goedgevulde nieuwe Sociaal Economische Agenda

Ondanks de economische crisis realiseerden de deelnemende partijen van de Sociaal Economische Agenda (SEA) 2006-2009 alle doelstellingen. Het succes van deze publiek-private samenwerking krijgt dan ook een vervolg. In overleg met het Sociaal Economisch Platform stelde de gemeente Zoetermeer een nieuw uitvoeringsprogramma voor, voor de periode 2011-2014.
Projecten en doelstellingen
Het nieuwe uitvoeringsprogramma richt zich op verbetering van het ondernemersklimaat, het vergroten van de werkgelegenheid, het verlagen van het aantal uitkeringsgerechtigden en het vergroten van de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dat gebeurt onder andere door het verbeteren van het imago van de stad en het stimuleren van diversiteit in het bedrijfsleven, startende ondernemers en werkgelegenheid. Een overzicht van alle projecten en doelstellingen staat op www.zoetermeer.nl/sea, onder SEA 2010-2014.

Over de SEA
Met de SEA loopt Zoetermeer voorop in Nederland. In een unieke brede samenwerking zetten het bedrijfsleven en de gemeente zich via de SEA in voor bovengenoemde doelstellingen. De gemeente Zoetermeer voert de regie. De samenwerking startte in november 2006 met de ondertekening van het convenant SEA.

Deelnemende partijen zijn de gemeente Zoetermeer, UWV Werkbedrijf, RVOZ, DVZ, Kamer van Koophandel Den Haag kantoor Zoetermeer, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zoetermeer, MKB Randstad-West, VNO-NCW West, Vereniging Promotie Stadshart, Vrouwen Netwerk Zoetermeer en het Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijfsleven (SOB) Zoetermeer.