Gemeente Binnenmaas

Ramen en deuren sluiten

05-01-2011

(15.25 u.) In verband met de zeer grote brand bij het bedrijf Chemie-Pack op industrieterrein Moerdijk, zijn de sirenes in de gemeente afgegaan. Dit betekent dat iedereen naar binnen moet, ramen en deuren gesloten moeten worden en via radio Rijnmond nadere informatie is te verkrijgen.

Bij het bedrijf Chemie-Pack op industrieterrein Moerdijk is woensdagmiddag rond half drie een zeer grote brand uitgebroken.

Er zijn geen gewonden, meldt de politie. De brand woedt in een bedrijf aan de Vlasweg. Het bedrijf met ongeveer 50 medewerkers bewerkt en verpakt chemische producten voor diverse afnemers over de hele wereld. Volgens de website van Chemie-Pack heeft het een opslagpark met tien tanks van 23.500 liter. In de verwarmde tanks zijn brandbare, giftige en bijtende stoffen opgeslagen.

Brandweerkorpsen uit alle West-Brabantse gemeenten zijn uitgerukt. Ook zijn er meetploegen van de brandweer onderweg. In de wijde omgeving zijn vlammen en forse rookwolken te zien. De rookwolken hangen al boven het dorp Moerdijk.