Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Provincie steunt opknappen theater in Steinerbos Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en de gemeente Stein

Gedeputeerde Noël Lebens heeft vandaag een cheque van 12.500,00 overhandigd aan de IVN afdeling Stein voor de renovatie van het openluchttheater Steinerbos. Dit vond plaats in het kader van een werkbezoek van Lebens aan de gemeente Stein.

Het openluchttheater in het Steinerbos is gebouwd in 1945 naar een ontwerp van de Heerlense kunstenaar Eugène Quanjel in opdracht van de toenmalige staatsmijn Maurits. Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw werden er voorstellingen gehouden, van jeugdtoneel tot stukken van Shakespeare. Nu blijkt echter dat het podium van het theater door betonrot is aangetast waardoor het niet meer kan worden betreden en de onderliggende kleedruimten niet meer kunnen worden gebruikt. De totale kosten zijn begroot op ruim 41.000,00. De gemeente Stein heeft al een bedrag van 12.500,00 toegezegd en de Provincie legt nu zon zelfde bedrag er bij. De rest van de kosten kan het IVN zelf bijdragen. IVN wil graag dat het openluchttheater na renovatie een gemeentelijk monument wordt. Gedeputeerde Noël Lebens vindt het belangrijk dat het openluchttheater behouden blijft omdat het een voorbeeld is van de naoorlogse architectuur in de Westelijke Mijnstreek. In combinatie met de heemtuin en educatiecentrum van het IVN is het een bijzondere plek voor de Steiner inwoners en bezoekers van het Steinerbos, zegt Lebens. Ook burgemeester Anton Barske is blij met het opknappen van het openluchttheater. Dit project vormt voor de gemeente de opmaat naar een verdere revitalisering van het hele Steinerbos, zegt hij. Wij denken in de nabije toekomst het Steinerbos een nog belangrijker plaats te geven in cultureel, sportief en maatschappelijk opzicht.

Gedeputeerde Noël Lebens overhandigt een cheque ter waarde van 12.500,00 aan burgemeester Anton Barske van de gemeente Stein als bijdrage van de Provincie Limburg voor het opknappen van het openluchttheater in het Steinerbos.

5-1-2011 16:19