Ingezonden persbericht


Nieuwe voorzitter raad van bestuur Panorama Mesdag

DEN HAAG, 5 januari 2011 - Panorama Mesdag BV heeft met ingang van deze maand een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur benoemd: drs. J. H. Holsboer (Jan). Hij volgt de heer ir. E.M. Storm (Ernst) op, die na een bestuurslidmaatschap van 30 jaar - waarvan de laatste negentien jaar als voorzitter - de hamer heeft overgedragen. Panorama Mesdag is de heer Storm grote dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet voor het museum.

De heer Holsboer (64) heeft naast zijn loopbaan in het bedrijfsleven, ondermeer als oud-lid Raad van Bestuur van ING / Nationale-Nederlanden en thans nog commissariaten, ook een ruime bestuurlijke ervaring in de 'not for profit' sector opgedaan. Zo is hij ondermeer ook actief als voorzitter van Vereniging Pro Senectute en van Stichting Vie d'Or.

De culturele familievennootschap Panorama Mesdag is zeer verheugd hem bereid gevonden te hebben de organisatie de komende twee jaar belangeloos te leiden in een intensieve periode van aanzienlijke ruimtelijke en organisatorische veranderingen.

Over zijn aantreden zegt Jan Holsboer: "Panorama Mesdag is een uniek Nederlands cultureel erfgoed, dat de afgelopen 100 jaar exclusief bestuurd werd vanuit de familie van de oprichter. Graag zal ik het museum met zijn directie en de familie aandeelhouders assisteren bij de succesvolle overgang naar de volgende eeuw van haar bestaan. Alle reeds bestaande activiteiten en plannen bieden een goede basis voor continuïteit en een blijvend succesvolle toekomst van het onvervangbare Panorama Mesdag aan de toepasselijke Zeestraat in Den Haag."

De Raad van Bestuur van Panorama Mesdag BV bestaat thans uit: drs. J.H. Holsboer, voorzitter; mw. drs. M. Storm de Grave - Smit, vicevoorzitter; mw. mr. A.A.C. Gevers Deynoot, secretaris; ir. H.W.N. Baud, penningmeester en ir. L. Vos, bestuurslid bouwzaken.

Over Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is een uniek Haags monument en behoort tot het nationale en internationale erfgoed van Nederland. Het is het oudste panorama ter wereld op zijn originele locatie en biedt in de Haagse Zeestraat een vredelievend beeld in 'virtual reality' van Scheveningen in 1881. Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, legde dit vergezicht op de zee, de duinen, het dorp Scheveningen en Den Haag in 360 graden vast en creëerde daarmee het grootste schilderij van Nederland; 120 meter lang en meer dan 14 meter hoog. Het is dagelijks geopend en trekt gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar. Daarmee vertegenwoordigt het ook een grote waarde voor de Haagse economie.