Gemeente Capelle a/d IJssel

Capels kindercollege geïnstalleerd

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 4 januari is het Capelse kindercollege officieel geïnstalleerd. Het kindercollege bestaat uit de kinderburgemeester Emma van Dijke en vier kinderwethouders: Thimo Meuldijk, Lineke Kruisinga, Stephania Zijderlaan en Annemoon Kater.

Aanvankelijk werd een verkiezing gehouden voor alleen een kinderburgemeester. De kandidaten waren echter zo enthousiast en gemotiveerd dat het zonde was vier van hen af te moeten laten vallen. Daarom is uiteindelijk gekozen hen tot kinderwethouders te benoemen.

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen betrokken zijn bij hun omgeving en wil interesse kweken voor (lokale) politiek. Met het aanstellen van het kindercollege wil de gemeente de jeugdparticipatie stimuleren.

Kinderburgemeester Emma van Dijke heeft al een goed idee voor Capelse kinderen. "Ik wil graag een cadeaudoos maken voor kinderen uit Capelle aan den IJssel die het thuis niet breed hebben. Ze krijgen de cadeaudoos dan met hun verjaardag als extra-tje. Ik wil dan ook op zoek naar sponsors, zodat de cadeaudoos goed gevuld is."

Noot voor de redactie,

Gemeente Capelle a/d IJssel