Ingezonden persbericht



Francisco Partners neemt definitief Grass Valley Broadcast & Professional Business over

Nevada City, Californië / Hilversum , 4 januari, 2010

Grass Valley(TM) is verheugd om te kunnen melden dat Francisco Partners, de in San Francisco gevestigde private equity-onderneming met een focus op technologiebedrijven, de transactie met Technicolor heeft afgerond inzake de overname van de Grass Valley Broadcast & Professional business groep. Vanaf vandaag is Grass Valley weer een zelfstandig en onafhankelijk bedrijf dat zal werken met de bekende handelsnaam "Grass Valley".

Francisco Partners is voor 100 procent eigenaar worden van Grass Valley Broadcast & Professional. In Nederland is het bedrijf vooral bekend als marktleider in de broadcast industrie inzake camera's, switchers, routers en servers. Alle fabrieken en bedrijfsonderdelen wereldwijd (waaronder de camerafabriek in Breda), de R&D centers, de sales en support-organisatie alsmede het management blijven onder de Grass Valley vlag opereren.

Grass Valley heeft een speciale website (www.grassvalley.com/greenergrass) gelanceerd met daarin alle recente en meest accurate informatie over deze overname.

Francisco Partners is één van 's werelds grootste technologie-gerichte private equity-fondsen. Het bedrijf investeerde sinds haar oprichting meer dan 4 miljard dollar in ruim 50 technologische bedrijven.