Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 4 januari 2011

Jonge kunstenaar Milou Parthesius is winnaar Utrechtse Nieuwe! Winnend ontwerp nu tentoongesteld in de Toonkamer bij Pastoe

Milou Parthesius (1988) is met haar ontwerp "Maak.waar" de winnaar van de Utrechtse Nieuwe 2010! Kunstuitleen Utrecht organiseert jaarlijks deze wedstrijd voor een select aantal talentvolle, veelbelovende, pas afgestudeerde kunstenaars van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Hiermee biedt Kunstuitleen Utrecht een platform voor jong talent. Het multifunctionele object van Parthesius werd door publiek en jury verkozen tot meest aansprekende ontwerp. Haar ontwerp is vanaf 5 januari tot 7 februari te zien in de Toonkamer, in de Pastoe Fabriek, Rotsoord 3 in Utrecht. Iedereen is van harte welkom. Binnenkort zal haar ontwerp in beperkte oplage in productie worden genomen.

"Maak.waar" is een goed doordacht, multifunctioneel meubel. Het is een mat van hout en vilt die gebogen kan worden en gebruikt kan worden als gewone stoel, ligstoel, luierstoel, tafel, kruk of zelfs als yogamat! Je kan met het object experimenteren en het in de gewenste standen buigen. Het object geeft de aanzet en de gebruiker geeft de invulling en kan spelen met de mogelijkheden die het object biedt. Door het gewicht van het object, van jezelf of van andere voorwerpen te gebruiken, kan het gevormd worden. Het is interessant te zien hoe ver je kunt gaan of hoe subtiel je de vorm kunt beïnvloeden. Er ontstaat een band tussen gebruiker en product omdat elk persoon een unieke samenwerking met het product heeft.

Als ontwerper vindt Parthesius de relatie tussen het product en de gebruiker belangrijk: "Het product maakt iets los bij de gebruiker, wekt nieuwsgierigheid. De gebruiker wordt gestimuleerd op onderzoek uit te gaan. Het product geeft de aanzet en de gebruiker vult het op zijn manier in. Dit gegeven komt vaak terug in mijn werk. Als ontwerper stuur ik de gebruiker van mijn producten, maar laat ze ook vrij om hun eigen invulling er aan te geven."

Milou Parthesius is in juni 2010 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, afstudeerrichting 3D design. Haar ambitie is om haar eigen stijl verder te ontwikkelen en kunstzinnige objecten en voorwerpen te blijven ontwerpen. Milou Parthesius is voor meer informatie telefonisch te bereiken op 06 236 711 65, of per email, info@milouparthesius.nl. Of kijk voor meer informatie op haar website: www.milouparthesius.nl. -----------------------------------