Politie Hollands Midden

Leiden - Twee mannen aangehouden na controle

Leiden, 06-01-2011 o Politie Hollands Midden heeft op woensdag 5 januari rond 17.30 uur een 24-jarige man uit Leiden en een 26-jarige man uit Sassenheim aangehouden. In eerste instantie voor heling, later bleek de 26-jarige bestuurder ook te veel gedronken te hebben, een groot geldbedrag los in zijn zak te hebben en harddrugs in zijn kleding.

De politie zag de mannen rijden op de Vijfmeilaan in Leiden. Zij besloot de inzittenden te controleren en gaf de auto een stopteken. De mannen gaven toestemming aan de politie om in de auto te kijken. Zij zag dat in de auto een ingebouwde navigatiesysteem zat dat onder andere geen frontje had. Bij controle leek het apparaat van diefstal afkomstig te zijn. De mannen zijn toen aangehouden voor heling.

De adem van de 26-jarige bestuurder rook naar alcohol en hem werd op het politiebureau gevraagd te blazen. Hij blies 255 ug/l. De man bleek net een paar maanden zijn rijbewijs te hebben wat betekent dat voor hem een maximum geldt van 90 ug/l. Hij kreeg een rijverbod opgelegd.

Toen de 26-jarige man gefouilleerd werd, bleek hij een groot bedrag aan contant geld bij zich te hebben en in zijn kleding werd harddrugs aangetroffen. De politie heeft dit in beslag genomen.

De politie onderzoekt of het navigatiesysteem daadwerkelijk van diefstal afkomstig is. De auto waar de mannen in zaten is in beslag genomen voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.