Stichting Bouw Research


6 januari 2011

Nieuwe website over Vergunningversneller is online

Vanaf vandaag is de website Vergunningversneller.nl online. Een initiatief van de Stichting Bouwen met Winst en kennisplatform voor de bouw SBR. De site biedt informatie over de Vergunningversneller: een slimme webapplicatie, waarmee vergunningverleners en aanvragers gezamenlijk online het aanvragen van een Omgevingsvergunning kunnen voorbereiden. Versie 1.0 van deze applicatie is vanaf heden ook online en bij SBR aan te schaffen.

Doel van de Vergunningversneller is dat de aanvraagtijd aanzienlijk wordt verkort en dat de kwaliteit van de vergunningsaanvragen sterk verbeterd. Alle private en publieke partijen die betrokken zijn bij het aanvragen van een Omgevingsvergunning gaan dankzij deze applicatie eerder met elkaar in overleg dan voorheen. Het overleg vindt gestructureerd plaats, met behulp van online checklists met potentieel relevante praktijkvragen en biedt zowel vergunningaanvrager als vergunningverlener veel voordelen.

De Vergunningversneller is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met vergunningenprocedures in verband met de fysieke leefomgeving. Voor verleners, zoals gemeenten, provincies en waterschappen en voor professionele aanvragers, zoals projectontwikkelaars, architecten, adviseurs, ontwikkelende bouwers.

Gratis voorlichting en tijdelijke aanbieding

De komende maanden vinden er verspreid over ons land een aantal gratis voorlichtingsbijeenkomsten plaats over de Vergunningversneller. In verband met de lancering van de applicatie is versie 1.0 tijdelijk voor een aantrekkelijk bedrag bij SBR verkrijgbaar: u betaalt geen aanschafkosten, alleen licentiekosten. Meer informatie over de bijeenkomsten en de aanbiedingsactie is te vinden op Vergunningversneller.nl. GeĂŻnteresseerden kunnen ook contact opnemen met SBR-projectmanager Gerda Klunder, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken).

Bouwen met Winst

In de Stichting Bouwen met Winst zijn verenigd: Bouwend Nederland, Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten (BNA), NLingenieurs, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers (NVB Bouw) en de Vereniging Stadswerk Nederland. De Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Infrastructuur en Milieu nemen deel in de klankbordgroep.
De stichting heeft als doel de samenwerking te bevorderen tussen marktpartijen onderling en tussen overheden en marktpartijen in relatie tot de voor de bouw-/omgevingswerkzaamheden benodigde vergunningen. Zij tracht haar doel te bereiken door het bouwen, exploiteren en doorontwikelen van de Vergunningversnller, voorheen de Voorbereidingsmodule, die door SBR is gebouwd en wordt geexploiteerd. Meer informatie is verkrijgbaar bij de voorzitter van de Stichting Bouwen met Winst: Piet Paantjens, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken).