Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 06-01-2011

Resten hennepkwekerij in woning Oisterwijk

OISTERWIJK: De politie heeft woensdagmiddag na een tip in een woning aan de Lange Kant een reeds geoogste hennepkwekerij ontdekt. Er werden vijf arrestaties verricht. Het gaat om drie Bulgaarse mannen en twee Tilburgers waaronder de 31-jarige huurder. De politie onderzoekt ook nog of er sprake is van stroomdiefstal.

Uit het onderzoek in de woning maakt de politie op dat er circa 650 hennepplanten gestaan hebben. Er stond op de begane grond een dompelpomp.

Op de 1e etage van deze woningen waren twee grote kamers die kennelijk ingericht waren geweest voor het telen van hennep. In deze kamer troffe n de dienders nog een een groot stuk zwart plastic aan
waarop zakken stonden met gebruikte potgrond en hennepafval. In een transportbusje dat geparkeerd stond op de oprit van de woning werden circa 550 plantenbakken, koolstoffilters en andere materialen bestemd voor de hennepkweek aangetroffen.

Fietsendief op heterdaad betrapt

TILBURG: Agenten van de Tilburgse politie zagen dat een bekende veelpleger interesse had voor gestalde fietsen op de Spoorlaan, Heuvelring en Tilburg CS. Uiteindelijk stal de 45-jarige Tilburger een damesfiets bij een studentenhuis in de Noordstraat. Hij werd meteen ingerekend. De agenten belden aan bij het bewuste studentenhuis, waarna de rechtmatige eigenaresse (20) meteen aangifte deed.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Inbreker opgepakt op basis van DNA-hits

TILBURG: De politie arresteerde dinsdagavond 4 januari een 29-jarige inwoner van Tilburg op verdenking van inbraak. De man werd al langere tijd gezocht nadat er in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut twee positieve hits op zijn persoon waren aangetroffen. Dat hield verband met twee recente woninginbraken. Bij het technisch sporenonderzoek waren DNA-sporen gevonden. Het DNA-materiaal toe aan de 29-jarige man uit Tilburg. De Officier van Justitie gelastte de aanhouding van de man.

Agenten van het veelplegersteam zagen hem in een auto voorbij komen. Ze volgden de auto op de fiets en toen de auto geparkeerd werd, volgde de arrestatie van de gezochte Tilburger.

De man zit vast in het belang van het verdere onderzoek. In het kader van de DN-wetgeving arresteerde de Tilburgese politie ook een 31-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats. De man werd dinsdagmiddag 4 januari in de Goudenregenstraat opgepakt. Hij was door de rechter veroordeeld tot het afstaan van DNA-celmateriaal. Na formele
vaststelling van zijn identiteit en de afname DNA-celmateriaal is de man weer in vrijheid gesteld.

Per 1 februari 2005 is de Wet 'DNA-onderzoek bij veroordeelden' van kracht. Sindsdien moeten mensen verplicht DNA-celmateriaal afstaan wanneer zij veroordeeld zijn voor een misdrijf. Op dit misdrijf moet een gevangenisstraf staan van maximaal vier jaar of meer. De forensisch rechercheur neemt DNA af en zorgt dat het in de landelijke databank komt. De wet leidt tot voorkoming, opsporing en berechting van meer misdrijven waarbij lichaamsmateriaal van de daders is of wordt gevonden. Veroordeelden kunnen de afgifte van DNA-materiaal in dit geval niet weigeren. Als ze dat toch doen geeft de Officier van Justitie een aanhoudingsbevel uit. De politie houdt vervolgens de weigeraar aan en neemt alsnog DNA af.

Weinig alcohol wel openstaande boetes en belastingschulden in Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagavond in Tilburg een alcoholcontrole gehouden. Aan de actie werkte ook de Belastingdienst mee. De agenten controleerden automobilisten op de Spoorlaan, de Ringbaan Oost en de Heuvelring. Er hebben 628 bestuurders een blaastest afgelegd. Er bleek niemand boven de limiet uit te komen. Wel werd bij vonnisklanten nog 337,50 euro geïncasseerd. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. Er ging ook een bestuurder op de bon die een valse naam opgaf. Ook werd een niet verzekerde auto in beslag genomen. De Belastingdienst legde vanwege achterstallige betalingen op 15 voertuigen beslag. Zes voertuigen werden daadwerkelijk getakeld. Er werd contant voor 7972 euro afgerekend.

Verkeerscontroles in Tilburg

TILBURG: Agenten van het politieteam Leijdal hebben woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Ze hebben gestaan onder het viaduct van de Goirleseweg. Zij hebben hier het verkeer wat over de Tilburgseweg in Goirle en de Goirleseweg in Tilburg reed gecontroleerd. Ook op de Stappegoorweg werd verkeer aan de kant gezet. Hieronder de resultaten:


- 13 x rijden zonder autogordel.


- 1 x verlopen rijbewijs


- 2 x niet tonen van rijbewijs


- 4 x snelheid waarvan de hoogst gemeten snelheid 70 km/u was.

Politie onderzoekt straatroven

TILBURG: Een 20-jarige vrouw uit Loon op Zand is woensdagavond rond 20.30 uur op de Lovensekanaaldijk het slachtoffer geworden van een straatrover. Twee uur later werd een 22-jarige Tilburger eveneens het slachtoffer van een straatroof.

Ze reed op haar bromfiets en werd , onder het viaduct van de
Quirijnstoklaan tegen gehouden door twee mannen. Een van de mannen had een steekvoorwerp in zijn handen en eiste geld. Ze heeft toen uit haar portemonnee enkele bankbiljetten gepakt en afgegeven. Hierna mocht ze op haar brommer verder rijden. Het zou gaan om twee vermoedelijk getinte mannen van circa 20 en 40 jaar oud. Een van de mannen zou een opvallende zwarte streep onder het linkeroog hebben.

Een 22-jarige Tilburgse is omstreeks 22.30 uur op de Diederikdreef eveneens het slachtoffer geworden van een straatroof. De rover kwam naast haar fietsen en riep dat hij haar tas wilde. Ze dacht eerst nog dat de man een grapje maakte en stopte Hij trok vervolgens met kracht de tas uit haar handen. Hij vluchtte weg via de Goirkestraat de Margarethadreef in. Ze wist alleen te vertellen dat de dader klein was, circa 1.60 a1.65 meter en dat hij een zwarte jas met capuchon en een gekleurde sjaal aan had. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-01-2011 14:51 | © Regio Midden en West Brabant |