Modint


PERSINFORMATIE
Zeist, 6 januari 2011

MODINT verheugt over geformaliseerde samenwerking met CBI MODINT, Ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel, en CBI (Centraal Bureau Importbevordering) hebben vandaag een intentieverklaring ondertekend ter ondersteuning van CBI sourcing- en matchmakingprogramma's in de kledingindustrie. De samenwerking richt zich op inkomende en uitgaande handelsmissies naar landen als: Vietnam, Bangladesh, Pakistan, Tunesië, Egypte, Macedonië, Colombia, Peru en Bolivia. MODINT zal een actieve partner worden en verleent ondersteuning aan CBI programma's in de kledingindustrie. De samenwerking omvat onder andere de volgende activiteiten: Acquisitie van Nederlandse bedrijven en andere EU inkopers voor handelsmissies naar alternatieve sourcingslanden Matchmaking voor inkomende handelsmissies Presentaties verzorgen over diverse relevante onderwerpen, zoals: douanewetgeving, inkoopoplossingen, katoenprijsontwikkeling en handelsbarrières. MODINT en CBI zijn blij dat de bestaande samenwerking wordt geformalisereerd. Eerder hebben Dhyana van der Pols namens CBI en Antonio Barberi Ettaro namens MODINT samengewerkt in succesvolle B2B events op het gebied van sourcing voor kledingbedrijven, waaronder Showroom Bangladesh en Showroom Macedonië, beiden in Rotterdam. In 2011 staan onder andere de volgende activiteiten al op de planning: Showroom Latijns Amerika, Showroom Vietnam en een sourcingsseminar in Zeist op 31 maart 2011. MODINT verwacht in 2011 veel vraag naar alternatieven voor productie in Azië in het algemeen en China in het bijzonder. Er is momenteel veel onzekerheid op het gebied van prijzen, loonkostenontwikkeling en levertijden. In die landen zijn het turbulente tijden voor de kledingindustrie. Juist daarom biedt deze samenwerking perspectief op diverse alternatieve sourcingslanden.

MODINT is dé ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. De 800 aangesloten ondernemingen realiseren een gezamenlijke omzet van 9 miljard met de productie en/of handel van kleding, modeaccessoires, interieurtextiel, tapijt en overige textiele producten.

Afdeling communicatie www.modint.nl 01-2011

PERSINFORMATIE
CBI Het doel van het CBI is het bevorderen van de concurrentiekracht van exportbedrijven in ontwikkelingslanden, zodat zij gemakkelijker toegang hebben tot de Europese markt. Om dit doel te bereiken levert het CBI verschillende diensten: Kennis van structuren en ontwikkelingen op Europese markten. Technische assistentie bij het verbeteren van producten en productie. Ondersteuning bij het toepassen van EU-richtlijnen voor producten. Ondersteuning van exportmarketing/management. Begeleiding aan bedrijven die toetreden tot Europese markten. MODINT MODINT is dé ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. De 800 aangesloten ondernemingen realiseren een gezamenlijke omzet van 9 miljard met de productie en/of handel van kleding, modeaccessoires, interieurtextiel, tapijt en overige textiele producten. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------Toelichting voor de pers: Met vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van MODINT, Ilse Wiegman via 030 -2320906

MODINT is dé ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. De 800 aangesloten ondernemingen realiseren een gezamenlijke omzet van 9 miljard met de productie en/of handel van kleding, modeaccessoires, interieurtextiel, tapijt en overige textiele producten.

Afdeling communicatie www.modint.nl 01-2011