Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.35 uur

Utrecht, 07-01-2011

Mannen aangehouden

WOERDEN Drie mannen zijn aangehouden, omdat zij hun identiteit niet konden aantonen. Het drietal, 28, 29 en 30 jaar, zonder vast woon- of verblijfadres, werd vrijdag 7 januari omstreeks 03.45 uur gecontroleerd in een auto op de Europabaan. De auto, bestuurd door de 28-jarige, zou niet verzekerd zijn en de twee anderen droegen geen gordel.

De drie mannen werden meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nadere vaststelling van hun identiteit.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN Een 30-jarige man uit Hollandsche Rading is betrapt op winkeldiefstal.

Politiemensen liepen donderdag 6 januari omstreeks 12.35 uur over de Kaatsbaan. Een man in een winkel trok de aandacht, omdat hij een handdoek in zijn tas stopte. Op het moment dat de man de politiemensen zag, rende hij er vandoor. De politiemensen renden achter de man aan, die vluchtte een andere winkel in, maar ook weer uit. De achtervolging eindigde in een schuur van een woning aan de Beatrixstraat.

Daar werd de vluchtende man aangehouden. In zijn tas zaten nog meer mogelijk van diefstal afkomstige goederen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Controle fietsverlichting

MIJDRECHT Bij een controle op de fietsverlichting kregen 22 fietsers een bekeuring van 35 euro. De controle vond plaats op donderdag 6 januari tussen 07.15 en 08.30 uur op de Dokter van den Berglaan.

Man gewaarschuwd

MAARSSEN Politiemensen werden donderdag 6 januari omstreeks 11.40 uur aangesproken door een man.

De man had in de berm langs de Nieuweweg een paar schoenen en schaatsbeschermhoezen aangetroffen. Hij vermoedde dat er iemand toch aan het schaatsen was. De politiemensen gingen op onderzoek uit. Zij zagen dat een man rondjes aan het schaatsen was tussen de wakken door.

Via de megafoon van de politieauto werd de man gemaand om van het ijs te komen. Op de veilige wal werd hij gewezen op de risicos die hij had genomen. Het was zeer denkbeeldig, gezien de wakken, dat hij door het onbetrouwbare ijs zou zakken en de hulpdiensten dan in actie zouden moeten komen om hem te komen redden. De man, een 47-jarige man uit Amsterdam, begreep dat en ging naar huis.