Gemeente Cromstrijen


College Cromstrijen stelt bezuinigingsmaatregelen voor

(07-01-2011)

Maandag 17 januari 2011 bespreken de raadscommissies gezamenlijk de bezuinigingsmaatregelen die de burgemeester en wethouders voorstellen.

Door de goede financiële positie van de gemeente konden grote bezuinigingen in 2011 uitblijven. Maar helaas ontkomt ook de gemeente Cromstrijen er, evenals andere gemeenten, niet aan om voor de daaropvolgende jaren bezuinigingsmaatregelen te nemen.

Het exacte bezuinigingsbedrag van de Rijksoverheid is nog niet bekend. Toch stelt het college voor om, vooruitlopend daarop, vanaf 2012 de bezuinigingen maximaal in te zetten. Dit voorkomt dat inwoners, bedrijven en verenigingen meerdere malen met bezuinigingen worden geconfronteerd. Als de Rijksbezuinigingen lager uitvallen dan verwacht, wil het college het geld gebruiken voor het maken en uitvoeren van nieuw beleid of het afzwakken van de voorgestelde bezuinigingen.

Iedereen is welkom om de vergadering op maandag 17 januari 2011 bij te wonen. Deze begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Voorafgaand aan de bespreking van de bezuinigingsmaatregelen kunnen gegadigden inspreken (maximaal vijf minuten). De commissieleden kunnen ook, via de voorzitter, vragen stellen aan de aanwezigen tijdens de behandeling. Degenen die willen inspreken kunnen contact opnemen met de raadsgriffier, de heer Tjeerd Teijema, telefoon 0186 656146 begin_of_the_skype_highlighting 0186 656146 end_of_the_skype_highlighting of e-mail t.teijema@cromstrijen.nl

Meer informatie
Raadsvoorstel Bezuinigingen 2012 en verder
Bezuinigingsvoorstellen