Politie Gelderland-Midden

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 7-1-2011 10:49:05

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 6 januari twee verdachten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd rond vijf uur aangehouden in een zaak aan de Roggestraat. De man zou daar met twee andere mannen geprobeerd hebben om munten te verduisteren uit een automaat. Toen de beveiligingsmedewerker de mannen betrapte, gingen twee mannen er vandoor. Na zijn aanhouding bleek de 24-jarige man in zijn rugzak ook nog gestolen kleding uit een warenhuis aan de Hanzestraat bij zich te hebben. De man is in verzekering gesteld.

Een 30-jarige vrouw uit Lathum werd rond acht uur aangehouden bij een winkel op de Driepoortenweg. De vrouw werd betrapt toen ze zonder te betalen de zaak wilde verlaten met een aantal sloffen sigaretten. De vrouw kon na verhoor op het politiebureau weer naar huis. Het OM zal zich verder over de zaak buigen.

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.
(2011002476, 2011002493-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---