Medisch Spectrum Twente


Banken positief over financieringsaanvraag nieuwbouwplannen Medisch Spectrum Twente

PERSBERICHT

Enschede, 7 januari 2011

De banken die zijn betrokken bij de financieringsaanvraag voor de nieuwbouw van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede én de vernieuwbouw van de locatie Oldenzaal, hebben daar positief op gereageerd. De banken zijn bereid om onder voorwaarden een financiering te verstrekken. Hiermee komt een einde aan intensieve voorbereidingen en komt de daadwerkelijke start van de nieuwbouw in zicht.

Herre Kingma, voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente zegt hierover: "de voorbereiding van de nieuwbouwplannen startte in 2006 met de notitie De Visie op Zorg, Organisatie en Huisvesting van Zorg. In de jaren daarna hebben de plannen steeds meer vorm gekregen.

Het maken van nieuwbouwplannen voor een ziekenhuis is een buitengewoon ingewikkelde zaak. Er zijn veel partijen bij betrokken, van architect tot zorgverzekeraar. Van de gemeente Enschede hebben wij veel steun ondervonden in het voorbereidende traject, we hebben dat zeer gewaardeerd", aldus Herre Kingma.

MST heeft ervoor gekozen om de ziekenhuisfunctie in Enschede te concentreren op één compacte locatie door middel van renovatie en nieuwbouw aan de Haaksbergerstraat en het afstoten van de tweede locatie aan het Ariënsplein. Op de locatie Oldenzaal zal gedeeltelijk nieuwbouw worden gerealiseerd en wordt een deel van de bestaande gebouwen gerenoveerd.

De nieuwbouw is één van de grootste bouwprojecten uit de geschiedenis van Enschede en is belangrijk voor de inwoners van heel Twente. Topklinisch opleidingsziekenhuis Medisch Spectrum Twente is in omvang het vijfde niet-academische ziekenhuis van ons land en vervult een belangrijke rol in vrijwel alle denkbare vormen van ziekenhuiszorg.

"Juist voor een omvangrijk ziekenhuis is het een kunst om de menselijke maat in nieuwbouw voorop te stellen. Wij zijn daar in geslaagd. De nieuwbouw wordt een overzichtelijk gebouw, herkenbaar en gebruiksvriendelijk voor patiënten en bezoekers. Tegelijkertijd wordt het nieuwe ziekenhuis een inspirerende omgeving voor medewerkers op de polikliniek, kliniek, intensive care of operatiekamer", zegt Herre Kingma.