Vier Lottowinnaars gelukkig na gedeeld miljoen

07/01/2011 11:43

De Lotto

Rijswijk, 7 januari 2011 - Lotto heeft vier winnaars gelukkig gemaakt. Tijdens de trekking op 1e Kerstdag viel de prijs van een miljoen euro. Vier winnaars hadden de winnende cijfers in de eerste trekking , namelijk 7-13-17-23-27-37. Een getallencombinatie met geluksgetal 7 die vaak wordt gekozen door Lottospelers, waardoor er nu extra veel winnaars waren. Zo vielen naast het miljoen euro ook de Lotto Jackpot, twee prijzen van 200.000 euro en een prijs van 50.000 euro. Van de vier winnaars zijn twee abonneespelers afkomstig uit Rotterdam en Ruinen en twee winkelspelers afkomstig uit Oisterwijk en Den Haag. De winkelspelers kochten hun loten bij Tabaksspeciaalzaak Paymans in Oisterwijk en bij Techador Tabakshop Jacob in Den Haag.

"Ik besef het nog steeds niet helemaal. Dit is zo'n enorm bedrag. Ik wil graag met de kinderen en kleinkinderen op vakantie. Dus het geld komt goed van pas. Daarbij wil ik al een hele tijd een nieuw bankstel, strijkijzer en een nieuwe laptop. Nu heb ik nog een oude computer in huis staan, maar eigenlijk staat dat ding me in de weg", lacht de gelukkige winnares uit Rotterdam.

Een van de winnende Lottoloten is verkocht bij Tabaksspeciaalzaak Paymans aan de Dorpsstraat 31 in Oisterwijk. Hier wordt woensdag 12 januari om 10.00 uur een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren. Een ander winnend lot is verkocht bij Techador Takshop Jacob aan Keizerstraat 119 in Den Haag. Hier wordt vrijdag 21 januari om 13.00 uur een grote taart aangesneden om het winnen van de prijs aldaar te vieren. Daarnaast worden er gratis loten van Lotto aan iedereen ouder dan achttien jaar uitgedeeld. Hiervoor geldt: op=op.

Lotto Jackpot

In 2010 heeft Lotto 40 prijzen van een miljoen euro of meer uitgekeerd. Zaterdag 1 januari is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 8,5 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.