Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op buurthuis

Valkenswaard, 07-01-2011 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval op donderdagmiddag rond 16.10 uur op een buurthuis aan de Amundsenstraat.

Rond dat tijdstip kwam een man het buurthuis binnen en bedreigde het daar aanwezige bestuurslid, een man van 65 uit Valkenswaard, met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. Nadat hij een geldbedrag had buit gemaakt bond de man het slachtoffer vast en ging er vandoor. Nadat het slachtoffer zich bevrijdt had, heeft hij direct de politie gewaarschuwd. Er is een signalement van de dader: Man, blank, ongeveer dertig jaar, normaal postuur. De man droeg een donkere bril, een zwart petje en een donker jack. Hij sprak Engels.

Kort na de overval werden door de politie op de Leenderweg in Eindhoven twee mannen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de overval. Zij zijn meegenomen naar het bureau, maar daar bleek al snel dat zij niets met de overval te maken hadden. Daarop zijn zij onmiddellijk in vrijheid gesteld.

De politie is op zoek naar mensen die de overval gezien hebben of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000.